28 Eylül 2012 Cuma

Cafe Swiss Yemek Kursu-Ekim


Blogda en çok aranan konulardan biri İzmir'deki yemek kursları.. Zaman zaman bana maille de bu konuda epey soru soran oluyor. İzmir'deki yemek kursları günden güne artmakta, ben eskisi gibi her ay düzenli olarak  bütün bu kursların takvimlerini paylaşamıyorum. Ama İzmir'deki Yemek Kursları kategorisinde geçmişte gittiğim kurslarla ilgili izlenimlerimi ve her ay kurs düzenleyen işletmelerin iletişim bilgilerini takip edebilirsiniz.

Bu yazıda ise sadece en çok aranan kurslardan biri olan Swiss Otel'e ait kurs takvimini paylaşacağım. Henüz benim de gidip tecrübe etme fırsatım olmadı. Belki bunlardan birinde sizlerle de tanışma şansımız olur kim bilir? :-)


Swissôtel Büyük Efes muhteşem lezzetlerini sizinle beraber yaratmaya bu sonbaharda yeniden başlıyor. Yemek yapma sanatını keşfetmek isteyen konuklar Café Swiss'in Yemek Kursları'nda buluşuyor. Her Cumartesi 12:30 ile 15:00 arasında Wolfgang Goedl yönetiminde gerçekleşen yemek kurslarına kişi başı 50 TL ödeyerek katılabilirsiniz.


Café Swiss Yemek Kursu Programı


06 Ekim Cumartesi, En Özel Suşi Tarifleri

13 Ekim Cumartesi, Alman Mutfağından Seçmeler

20 Ekim Cumartesi, Çikolatalı Pasta Yapımı


Daha detaylı bilgi ve rezervasyon için: (232) 414 52 12

23 Eylül 2012 Pazar

2. İzmirli Yemek Blogu Yazarları Buluşması ve Otlu Poğaça

292194_366945606696656_1131015371_n

Bugün sizlerle İzmirli yemek blogu yazarı arkadaşlarımla birlikte olduğumuz bir toplantının detaylarını paylaşmak istiyorum. Baştan söylemeliyim ki epeyce gecikmiş bir yazı bu... O kadar ki çok yakında yenisi gerçekleşecek :) 

büfe 1


büfe 2

Güzel bir mayıs hafta sonunda Serap ablamızın (Lezzetli Somunlar) evinde bir araya geldik. Serap ablacığımın  her detayı düşündüğü, güleryüzü, enerjisi ve tabii nefis ekmeği ve kurabiyesi ile) renk kattığı bu buluşmaya bütün katılımcılar kendi yaptıkları birer çeşit ile katıldılar. Ortaya nasıl bir lezzet şöleni çıktığını tahmin edersiniz herhalde... 

Benzer ilgi alanına sahip, pek çok ortak noktası olan insanlar bir araya gelince herkesin keyif aldığı bir ortam oluştu. Bu güzel gün için Serap ablaya ve o güne emeği geçen diğer blog yazarı arkadaşlarıma teşekkür ederim. 

DSC00079


DSC00080


DSC00083

Bir başka teşekkür ise o güne hediyeleri ile renk katan sponsor firmalara: 

Ayrıca yine hediye olan şık takılar için Esma'ya (Vakit buldukça) teşekkürler.

Güne dair fotoğraflar için Pembe Kekik ve Lezzet Kahvesi'ne teşekkürler.

Ve buluşmaya giderken götürdüğüm otlu poğaçaların tarifi...


Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  2 adet yumurta (birinin beyazı içine, sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yarım demet dereotu, maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
İçine:
  • 1 kase lor peyniri



Yapılışı:
  • Sıvı yağ, margarin, yoğurt, sirke, 1 yumurta ve diğerinin akı, tuz, kabartma tozu ve un karıştırılarak ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
  • Daha sonra ince ince doğranmış dereotu, maydanoz ve kuru nane (isterseniz taze nane de olur ama kurunun aroması daha kuvvetli) eklenir ve karıştırılır.
  • Ortasına peynir konarak şekillendirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Not:
  • Bu ölçülerle iki mini fırın tepsisi (yaklaşık 40 adet) çıkıyor, isterseniz  yarım ölçü de yapabilirsiniz.

5 Eylül 2012 Çarşamba

Tereci'de Kahvaltı

IMG_6093

Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak gibisi yoktur. Aslında en güzel kahvaltı da sevdiklerimizle bir arada olduğumuzdur. Ne yediğimizin ya da nerede yediğimizin çok da önemi yoktur. o kahvaltıyı güzel kılan o insanların yanınızda olması, o samimiyet, birliktelik, masa başındaki sohbetlerdir... Böyle olduğu için de hepimiz hafta sonu kahvaltılarına ayrı bir önem veririz değil mi? Ailemizle ya da sevdiklerimizle acele etmeden, uzun uzun, rahat rahat bir arada olabileceğimiz için. Ben kahvaltı için çoğunlukla evi tercih etsem de zaman zaman açık havadan faydalanmak ya da yeni mekanlar keşfetmek için dışarı çıktığımız da oluyor. Sizlerle bugün en son gittiğim kahvaltı mekanı ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

IMG_6113

Tereci, aslında sadece bir kahvaltı mekanı değil. Kendi adlandırmaları ile "yöresel bakkal". Neden derseniz, burada birçok yöresel ürünü bulmak mümkün. Tereci'de sadece kahvaltı etmekle kalmayıp aynı zamanda mutfağınız için alışveriş de yapabilirsiniz.

  IMG_6083

Fotoğrafta da göreceğiniz gibi geniş bir ürün yelpazesi mevcut. Peynirden, baharata, bakliyattan kuruyemişe kadar aklınıza gelebilecek pek çok gıda çeşidini burada bir arada bulabilirsiniz. Üstelik yurdumuzun çeşitli köşelerinden gelmiş ürünler var, her yörenin nesi meşhur ise onu temin etmişler.

IMG_6075

Ekmek çeşitleri

IMG_6076

Reçel çeşitleri

IMG_6077

Peynir ve zeytin çeşitleri

IMG_6080

Tereci'deki ürün çeşitliliğini gördüğünüzde alışveriş etmeden eve dönme ihtimaliniz epey az...

IMG_6085

Gelelim kahvaltı kısmına... Öncelikle çay sunumlarını çok şık bulduğumu söyleyerek başlamalıyım. Çayı, kahvaltı boyunca soğumayacak bir düzenekle ve yanında limon, nane ve karanfil ile birlikte getiriyorlar ki çay keyfi tam olsun.

IMG_6087

Fiks bir kahvaltı menüsünden ziyade siz ne yemek isterseniz kendiniz ister menüden ister içerideki satış bölümünden seçiyor, çeşidini ve miktarını belirtiyorsunuz. Böylece kendi damak tadınıza göre bir kahvaltı masası oluşturmanız mümkün.

IMG_6093

Peynir çeşitlerinde Rize tulumundan, Diyarbakır örgü peynirine, tandır peynirinden, Kütayha tel peynirine kadar pek çok çeşidi bir arada bulabilirsiniz. Bizim seçtiklerimiz: taze kaşar, Ezine, Selçuk tulum ve hellim peyniri. 

Zeytinde Manisa'dan, Gemlik ve Edremit'e kadar geniş bir bölgeye ait çeşitler mevcut.  Bizim seçtiklerimiz: Benli köyü zeytini ve Ayvalık çizik.

IMG_6090

IMG_6097

Bal-kaymak için de seçenekler mevcut. Bal için çam, çiçek ya da kekik, kaymak için Afyon ya da manda kaymağı tercih edebilirsiniz. Ege kahvaltılarının vazgeçilmezi olan lor ve reçele kahvaltı pastası adını vermişler. Bunlar dışında klasik reçel çeşitlerinin yanı sıra kızılcık, alıç, kuşburnu, zeytin, incir, turunç, ceviz, antepfıstığı reçeli gibi alternatifleri de bulabilirsiniz.  Bizim seçtiklerimiz: bal-kaymak, kahvaltı pastası ve badem ezme oldu.

IMG_6092

IMG_6094

Hamur işi çeşitleri arasında sigara böreği, avcı böreği, paçanga böreği, gözleme, katmer, çiğ börek, bazlama ve krep var. Omlet ve sahanda yumurta çeşitleri, mıhlama, muhammara ve tost da tercih edebilirsiniz. Menüde "yöreseller" adı altında ise patatesli yumurta salatası, patates kızartması, fırında patates, söğüş, çorba, ballı yoğurt, pastırma, kuru domates, yöresel tatlı, baklava gibi seçenekler sunulmuş.

IMG_6098

Oturma alanları hem içeride hem de bahçede var. Bahçenin bir kısmındaki masaları tahtadan minik kulübeler şeklinde birbirinden ayırmışlar, şirin bir görüntü oluşturmuş.

Fiyat konusuna gelince, bence oldukça pahalı bir yer. Tabii ki fiyatı biraz da sizin seçimleriniz belirliyor. Ancak yukarıda gördüğünüz iki kişilik  kahvaltının 70 tl tuttuğunu ben yazayım da sonra gidip benim kulaklarımı çınlatmayın :))

Karşıyaka'da beş farklı yerde şubesi bulunan Tereci'nin iletişim bilgilerini kendi web sitelerinden edinebilirsiniz.