Bugün sizlerle İzmirli yemek blogu yazarı arkadaşlarımla birlikte olduğumuz bir toplantının detaylarını paylaşmak istiyorum. Baştan söylemeliyim ki epeyce gecikmiş bir yazı bu... O kadar ki çok yakında yenisi gerçekleşecek :)
Güzel bir mayıs hafta sonunda Serap ablamızın (Lezzetli Somunlar) evinde bir araya geldik. Serap ablacığımın her detayı düşündüğü, güleryüzü, enerjisi ve tabii nefis ekmeği ve kurabiyesi ile) renk kattığı bu buluşmaya bütün katılımcılar kendi yaptıkları birer çeşit ile katıldılar. Ortaya nasıl bir lezzet şöleni çıktığını tahmin edersiniz herhalde...
Benzer ilgi alanına sahip, pek çok ortak noktası olan insanlar bir araya gelince herkesin keyif aldığı bir ortam oluştu. Bu güzel gün için Serap ablaya ve o güne emeği geçen diğer blog yazarı arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bir başka teşekkür ise o güne hediyeleri ile renk katan sponsor firmalara:
Ayrıca yine hediye olan şık takılar için Esma'ya (Vakit buldukça) teşekkürler.
Güne dair fotoğraflar için Pembe Kekik ve Lezzet Kahvesi'ne teşekkürler.
Ve buluşmaya giderken götürdüğüm otlu poğaçaların tarifi...
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı yumuşak margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin beyazı içine, sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım demet dereotu, maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
İçine:
- 1 kase lor peyniri
Yapılışı:
- Sıvı yağ, margarin, yoğurt, sirke, 1 yumurta ve diğerinin akı, tuz, kabartma tozu ve un karıştırılarak ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
- Daha sonra ince ince doğranmış dereotu, maydanoz ve kuru nane (isterseniz taze nane de olur ama kurunun aroması daha kuvvetli) eklenir ve karıştırılır.
- Ortasına peynir konarak şekillendirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Not:
- Bu ölçülerle iki mini fırın tepsisi (yaklaşık 40 adet) çıkıyor, isterseniz yarım ölçü de yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder