Kuzenimin hazırladığı "tırnak düğünü"ndeki en şık ve albenili lezzetlerden biri de bu truflardı ve sizler için tarifini aldım.
Truf (truffle) ana malzemesi çikolata ve krema olan bir çikolata çeşidi. Oldukça lezzetli ama yoğun bir tat. Çikolata ve krema ikilisine bu tarifte olduğu gibi kek ve çikolataya yakışacağını düşündüğünüz ve sevdiğiniz diğer malzemeleri ekleyerek hayalinizdeki trufu hazırlayabilirsiniz. Misafirleriniz için kahvenin yanında şık bir ikram olacağı gibi yılbaşı, bayram ya da özel günlerde sevdiklerinize hediye olarak da götürebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket krema (200 gr)
- 200 gr bitter çikolata
- 1 paket kakaolu kek (kendi yaptığınız kalan kekleri de değerlendirebilirsiniz.)
Yapılışı:
- Krema ısıtılır, içine iri parçalar halinde doğranan bitter çikolata eklenerek eritilir.
- Diğer yanda küçük parçalara ayrılan kek (elinizle ya da robotla), ılık hale gelen sosa ilave edilip karıştırılır (isterseniz içine bu aşamada portakal kabuğu, kuruyemiş vs de ekleyebilirsiniz.)
- Üzeri streçle kaplanarak dolaba kaldırılır, katılaşana kadar (7-8 saat ya da bir gece) dolapta bekletilir.
- Bir kaşık yardımıyla alınan parçalar elde yuvarlanır ve kakao, hindistan cevizi, antep fıstığı gibi malzemelere bulanarak süslenir.
- Servis için minik çikolata kaplarını kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder