12 Aralık 2013 Perşembe

Kepekli Kıtır Bisküvi

DSC01022

Blog yazmanın en güzel yanlarından biri hayatıma kattığı güzel insanlar oldu. O insanlardan biri de www.sendepisir.com'un yazarı Nilgün ablam. Kendisiyle yorumlarla başlayıp, telefonlarla devam eden tanışıklığımız artık abla kardeş ilişkisine dönüştü. Nilgün abla buluşmalarımızdan birinde bana bu kurabiyelerden getirmişti ve ben çok beğendim, o günden beri de hep yapmayı istiyordum. 

Çay davetimi fırsat bilerek bu kepekli kıtır bisküvileri denedim. Ama itiraf etmeliyim ki benimkiler onunki kadar güzel olmadı :) Sizin de fotoğrafa bakınca göreceğiniz gibi bir kısmı kurabiye görünümünde :) (yayılacağını düşünerek top top bıraktım, yayılmadığını görünce 2. tepsidekileri bastırıp koydum ve bisküvi görünümü o zaman oldu).

Ben bu kurabiye/bisküvilerin tadını çok sevdim, sizlere de denemenizi tavsiye ederim. Havaların soğuduğu şu günlerde sıcacık çayınızın, kahvenizin yanına çok yakışacaktır..

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağına yakın kuru üzüm (ya da kuş üzümü)
  • 1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
  • 5 çay bardağı kepekli un (kontrollü ekleyin)

Yapılışı:

  • Üzümü 15 dk kadar sıcak suda bekletip süzün, kağıt havlu ile kurulayın.
  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi bir araya getirin.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan gelişigüzel kopardığınız parçaları (şekil vermeden) aralıklı olarak sıralayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder