Sizlere daha önce Carte D'or'un düzenlediği Lezzet-i Ramazan etkinliğinden ve Ege Esintisi adlı dondurmalı pastam ile İzmir finalistlerinden biri olduğumdan bahsetmiştim. Söz konusu etkinliğin finali geçtiğimiz pazar günü İstanbul'da Unilever'in Ar-ge şeflerinin çalıştığı Chef'Inn'de gerçekleşti. Chef'Inn hem harika manzarası hem de donanımlı mutfağı ile keyifle çalışılacak bir mekân.
Güne sabah saatlerinde Chef'Inn'in balkonunda çay keyfi ile başladık. Bu esnada yarışmaya katılan diğer blog yazarları ile tanışma ve sohbet etme imkânım oldu. Etkinliğe Bengü ve Hidayet İstanbul'dan, Yıldız İzmir'den, Nurcan ve Derya Abla Bursa'dan, Hayriye de Ankara'dan katılmıştı. Bir aksilik dolayısıyla yarışmacı arkadaşlarımızdan birinin (Asiye, http://www.asiyeninmutfagi.blogspot.com/) yarışmaya katılamadığını öğrendik, tanışamayacağımız için üzüldük. Ardından Carte D'or Marka Müdürü Nihan Hanım firmanın ürünleri ve düzenlenen etkinliklerle ilgili bir sunum yaptı. Bu sırada salona tanıdık bir yüz girdi, İzmirli blog yazarı arkadaşım Bahar'ı (http://www.cafeportakal.blogspot.com/ ) görünce epey şaşırdım. Güzel bir sürpriz oldu, yanında şirin mi şirin kızı da vardı.
Öğle saatlerinde mutfağa geçtik ve iki gruba ayrıldık. İlk grupta benimle birlikte Hidayet (http://www.yukseklezzetler.com/), Bengü (http://www.pemberehber.com/) ve Nurcan (http://www.nuralp.blogspot.com/) yer aldı. Önce bizim için hazırlanan malzemeler arasından kullanacaklarımızı seçtik Daha sonra heyecanlı anlar başladı... İlk kez profesyonel bir mutfakta ve izleyenler önünde yemek yapmak güzel bir deneyimdi. Biz çalışırken jürimizde yer alan Osman Şef (Osman Bahadır) zaman zaman yanımıza gelerek tariflerimiz hakkında bilgi aldı, yapım aşamalarını gözlemledi ve mutfakla ilgili bazı püf noktalarını bizlerle paylaştı.
İlk ekip hazırlıklarını tamamladıktan sonra bir dinlenme molası verdik, bu esnada mutfak ikinci ekip için hazırlandı. İkinci grupta Yıldız (http://www.mandalincikmazi.blogspot.com/), Derya Abla (http://www.deryayla.blogspot.com/) ve Hayriye (http://www.annekaz.com/) yer aldı. Onlar da tatlılarını hazırladıktan sonra jürinin tadım ve değerlendirmesine sıra geldi.
Jüride Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi Osman Bahadır, Carte d’Or Marka Müdürü Nihan Kayı ve Marka Müdür Yardımcısı Özge Onur vardı. Yarışmacılar sırayla tabaklarını jüriye sundu. Bu aşama benim için tam bir hayalkırıklığı idi. Donması için mutfağın arka bölümünde bulunan derin dondurucuya götürdüğüm dondurmam, derin dondurucunun arızalanması sonucu erimişti, bu da tüm emeklerimin de beraberinde erimesi demekti. Dolayısıyla tatlımı kalıptan çıkardığımda yukarıdaki fotoğraftaki görüntüden oldukça uzak bir hali vardı. Dereceye giremediğim için değil ama öyle bir tabağı jüriye sunmak durumunda kaldığım için final benim açımdan buruktu...
Jürinin tadımından sonra sonuçlar açıklandı ve ilk üçe giren yarışmacılara ödülleri sunuldu. Diğer yarışmacılara da Carte D'Or ve Paşabahçe tarafından hazırlanan zarif hediyeler verildi. Birinciliği Dondurmalı Nuralp Tatlısı ile Bursa'dan Nurcan, ikinciliği Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi ile İstanbul'dan Bengü, üçüncülüğü Hindistan Cevizli Kızarmış Dondurma ile Ankara'dan Hayriye kazandı. Dereceye giren arkadaşlarımı bir kez de buradan tebrik ediyorum.
Benim yaşadığım aksiliğe rağmen çok keyifli bir gündü, İstanbul'da olmak, böyle bir mutfakta zaman geçirmek çok keyifliydi. Carte D'Or'un iyi bir ev sahibi olduğunu zaten İzmir etkinliğinden biliyordum. Bu güzel gün için Carte d’Or Marka Müdürü Nihan Kayı ve Marka Müdür Yardımcısı Özge Onur'a, Şef Osman Bahadır'a, etkinliği organize eden Excell İletişim'den Seda Korkmaz'a, tüm Chef'Inn çalışanlarına -ama özellikle Satı Hanım'a- çok teşekkür ederim. Benim için unutulmaz bir deneyimdi...
Etkinlikte ilgili daha fazla bilgi için Dondurmalı Blog'a, daha fazla fotoğraf için facebook sayfama ya da flickr albümüme bakabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder