Bu çorbayı Ramazan ayındaki mini iftar davetimizde hazırlamıştım. Ramazandaki yoğun tarif trafiği ve sonrasında bayram telaşı derken o sofradaki tarifleri yazma imkanım olmamıştı. Yaz sebzelerinin mevsimi tamamen geçmeden yazayım istedim. Bu tarifi Lezzet dergisinin ağustos sayısından denedim, sevgili Tijen yapmış. Onun her tarifi gibi bu çorba da çok lezzetli oldu, ellerine sağlık arkadaşım. Tijen'in blogunu ve İglo ile ilgili çalışmalarını ilgiyle takip ettiğim gibi Lezet dergisindeki yazılarını da keyifle okuyorum. Hemşehrimin başarıları gurur verici, devamını diliyorum :)
Tekrar tarife dönersek, daha önce beşamel soslu bir kabak çorbası denemiştim ama bu tarifi daha çok sevdim. Üstelik kabak tadı vermiyor :) İlk anda içinde kabak olduğu anlaşılmadığından, çocuklar ya da kabak sevmeyen büyükler için de uygun bir tarif.
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1/4 demet dereotu
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. İrice doğradıktan sonra tencereye alın.
- Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu ilave edip kaynatın.
- Kabaklar yumuşadıktan sonra el blendırıyla püre haline getirin. Bir kaba alıp bekletin.
- Aynı tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyin.
- Üzerine hazırladığınız püreyi ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kaynatın.
- Yoğurt ve unu derin bir kaba alıp karıştırın. 1 su bardağı ılık tavuk suyunu ilave edip karıştırın.
- Tencereye yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.
- Üzerine kalan tereyağında kavurduğunuz pul biberi ve ince kıyılmış dereotunu serpip sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder