21 Şubat 2012 Salı

Böğürtlenli Peykek/Blueberry Cheese Cake


Bu cheesecake/peykekin tarifini sizlerle daha önce Hindistan Cevizli Toplar tarifini paylaştığım teyzemden aldım. Aldıktan sonra ilk denememde aradığım tarif bu dedim ve kısa sürede ikinci kez yapıp Bediş Mutfakta'daki çay davetimize götürdüm. Oradaki arkadaşlar da çok sevip tarifini sorunca, diğer yemek blogu yazarı arkadaşlarım da lezzetini onayladı artık yazmalı dedim :)

Bu peykek oldukça farklı ve pratik. Neden derseniz, klasik peykeklerden farklı olarak altında taban yok. Üst malzemesinde peynir ve un da yok. O yüzden aslında yoğurtlu kek demek daha doğru :) Üst malzemesinde ben böğürtlen kullandım ama siz istediğiniz meyveyi, sosu ya da reçeli kullanabilirsiniz, hatta sade halinin bile oldukça lezzetli olduğunu söylemeliyim.


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kg süzme yoğurt (ekşi olmamalı, teyzem Ateşoğlu markasını tavsiye etti, ama ben bulamadım Ülker İçim marka kullandım)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • 1 adet Dr Oetker Meyveli Sos
  • 1 kase böğürtlen

Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
  • Altına yağlı kağıt serilmiş 26 cm'lik bir çember kalıba karışımı boşaltın.
  • 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzerindeki tarife göre meyveli sosu hazırlayın, ılıkken içine donmuş böğürtlenleri atın.
  • Sosu soğumuş olan kekin üzerine dökün ve dolaba kaldırın.



0 yorum:

Yorum Gönder