10 Şubat 2012 Cuma

Çikolatalı Pudingli Kek


Füsun ablanın çay davetinde yer alan nefis lezzetlerden biri de bu çikolatalı kekti. Kekten çok browni tadındaydı, içi hafif ıslak ve bitter çikolata tadı baskın... Çikolata severlerin bayılacağı bir lezzet. Füsun abla keki pudingle yaptığını söylediğinde şaşırdım. Çünkü ben de daha önce çikolatalı pudingle ve hindistan cevizli pudingle kek denemiştim ama dokusu daha farklı, nişastalı kek kıvamındaydı.

Füsun abla da bu keki arkadaşında tatmış ve çok beğenip tarifini almış, ancak kendisi de bir iki ilave yaparak denemiş. Orijinal tarifte kek 1 paket pudingle yapılmış, ama kalıp küçükmüş, Füsun abla 26 cm'lik kek kalıbı için keki iki ölçüden yapmış, buraya malzemeleri onun yaptığı şekliyle yazacağım. Bir de tarifte olmayan ceviz ilavesi yapmış ki keke çok yakıştığını söylemeden geçemeyeceğim.


Malzemeler:
  • 2 paket Dr Oetker bitter çikolatalı puding (keke lezzetini veren bu puding, bitter çikolatalı olması gerekiyor.)
  • 8 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt ya da süt
  • Ceviz

Yapılışı:
  • Bir kapta kuru malzemeler (un, kabartma tozu ve puding) karıştırılır.
  • Yumurta ve şekerler mikserle köpürene kadar çırpılır. Yağ ve yoğurt eklenir.
  • Sonra kuru malzemeler bu karışıma yavaşça yedirilir.
  • İstenirse ceviz eklenir.
  • 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder