
Bugün sizlerle tattığım anda vurulduğum bir tarifi paylaşacağım :) Bu kekin tarifi Ihlamurcum'un yazarı sevgili Dilek Ablama ait. Serap Ablaya (Lezzetli Somunlar) geçmiş olsun ziyaretine gittiğimizde yapıp getirmişti ve ben o kadar beğendim ki üst üste iki dilim birden yedim :) Krema ve bitter çikolatanın uyumuna bir de acıbadem aroması ekleyip lezzetini hayal edin diyorum başka da bir şey demiyorum :) Hemen deneyin pişman olmazsınız...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket çiğ krema (200 gr)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 3 paket bitter çikolata (80 gr.er gramlık)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sıvı badem aroması (Dr Oetker kullandım)
Yapılışı:
- 2 paket çikolata ve kremayı benmari usulü eritin.
- Ayrı bir yerde yumurtaları ve şekeri çırpın.
- İçine kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hindistan cevizi ve badem aromasını da ekleyin.
- Erittiğiniz çikolatalı krema karışımını da ilave edip karıştırın.
- Kalan 1 paket çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın 1 tatlı kaşığı un ile karıştırıp kek karışımına ekleyin.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp 175 derecede pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder