4 Ağustos 2013 Pazar

Ezogelin Pilavı

IMG_9241

Farklı lezzetlerin bir araya geldiği güzel ve besleyici bir tarif ezogelin pilavı... Geçtiğimiz günlerde Artun Ünsal'ın programını izlerken Kastamonu'da buna benzer bir tarif hazırlamışlardı, ilgimi çekmiş ve ben de deneyeyim demiştim. O sıralarda maharetli arkadaşım Tijen'in blogunda (Lezzetibol) bu tarifi görünce bunu uyguladım. Çok lezzetli oldu, pirinç ya da bulgur pilavı yapmaktan sıkıldıysanız bir de bu şekilde deneyin derim...

IMG_9239

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 su bardağı tel şehriye
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (ben zeytinyağ kullandım)
  • Yeteri kadar sıcak su (ben 4,5 su bardağı ekledim)
  • Tuz, karabiber, nane, toz kırmızı biber

Yapılışı:
  • Yeşil mercimekleri yıkayın, haşlayıp suyunu süzün.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup ısıtın, üzerine tel şehriyeyi ekleyip az kavurun.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ve tavla zarı gibi doğradığınız kırmızı biberi ekleyip soteyelin.
  • Üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyip kavurun.
  • Küp doğranmış domatesleri, tuz ve baharatı ekleyin.
  • Domates yumuşadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırın.
  • Kısık ateşte pişirin ve 15 dk kadar dinlendirip servis edin.
Not:
  • Bu ölçülerle kcaman bir pilav tenceresi çıkıyor eğer kalabalık değilseniz yarım ölçü denemenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder