4 Aralık 2010 Cumartesi

Carte d'Or Dondurmalı Blog İzmir Buluşması

Hafta sonu İzmir’in sembol mekânlarından, tarihiyle özdeşleşmiş Asansör'de tatlı bir etkinliğe, siz bloğumuz okuyucuları adına katıldım. Sıcak ve samimi geçen bir günün ardından sizlerle paylaşabileceğim güzel anıların ortaya çıkması beni ayrıca mutlu etti.



Carte d’Or firmasının düzenlediği hafta sonu etkinliğinde birbirinden değerli blog yazarlarıyla tanışma fırsatı bulduk. İzmir’den, gerek ülkemize gerekse yurt dışına seslerini duyuran blog yazarlarımızla bir arada bulunmak bizler için ayrı bir sevinç kaynağıydı.


Lezzetleriyle ünlü Fransa’da doğup bugünlere gelen Carte d’Or markası, evde dondurma keyfi yaşanması ve yaz kış dondurma tüketiminin sağlanması adına 1993 yılından beri ülkemizde faaliyet göstermektedir. Vücudumuzun ihtiyacı olan kalsiyum ve fosfor yönünden zengin olan dondurmanın her gün tüketilmesinin çocuk gelişimi ve sağlığımız açısından faydalarını düşünürsek, hijyen ve sağlık kurallarını konusundaki hassasiyetiyle bilinen Carte d’Or firmasının önemli bir ihtiyacı karşıladığı görüyoruz.




Etkinliği düzenleyen Aylin Hanım ve Carte d’Or yetkilileri, İzmir’de kahvaltı’nın en iyi adresi olan Asansör Restoranı seçmekle güzel geçecek bir günün ilk haberlerini vermiş oldular. Asansör’ün eşsiz İzmir manzarasıyla birlikte bizleri güler yüzleriyle karşılayan evsahiplerimizle kısa bir tanışmanın ardından, özenle hazırlanmış olan kahvaltı masalarımıza geçtik. İzmir’e özgü lezzetlerin bulunduğu kahvaltı soframızda olmazsa olmazlardan boyoz, gevrek, karadutlu lor, zeytinyağlı yaprak sarması, İzmir tulum peyniri ve şu an sayamayacağımız onlarca lezzetten oluşan bir masa bizleri beklemekteydi.


Keyifli sohbetler eşliğinde geçen kahvaltımız sonrasında İzmir manzarasıyla birlikte bu anı ölümsüzleştirecek olan fotoğraf çekimimiz gerçekleşti. Ardından ufak sürprizlerle renklenen etkinliğimiz, güzel geçen günümüz kadar şirin ve lezzetli hediyelerle sona erdi.


Kahvaltı sonrasında Carte d’Or markasının bizler için hazırlamış olduğu lezzetlerin tadımlarını yaptık. Yeni ürünleri Türk damak tadına uygun hale getirilmiş ve kışın da yenebilecek birbirinden hoş lezzetler ortaya çıkmıştı, bu da bizleri sevindirdi. Carte d’Or firmasının marka müdürü Nihan Hanımın yaptığı sunumla ülkemiz insanın beslenme alışkanlıkları ve dondurmaya bakış açıları hakkında fikir sahibi olduk. Bu sunum sayesinde de İzmir’imizin dondurma tüketimi açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ancak, dünya tüketimine bakıldığında çok da iyi yerlerde olmadığını gördük. Tatlı alışkanlıkları içerisinde en sağlıklı besinlerin başında gelen dondurmanın az tüketilir olması dikkatlerden kaçmadı.

03.12.2010 tarihli Hürriyet gazetesinden

Bu güzel buluşma birçok internet sitesi ve gazetede haber olarak yer aldı. Özellikle güzel geçen günün izlerinin yer aldığı haberlerde, Türkiye’nin incisi İzmir’imizin ufak da olsa tanıtımında katkımız olmasından mutluluk duyduk.           

Okuyucularımız adına Carte d’Or markasına teşekkür eder bu gibi etkinliklerin tüm ülkemize yaygınlaşarak devam etmesini dileriz. Etkinliğin organizasyonunu sağlayan Aylin hanıma, İstanbul’dan gelip, İzmirlilere, İzmir’de göstermiş olduğu evsahipliğinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Etkinlik süresince yakın ilgisini misafirlerinden eksik etmeyen Aylin Hanım, güler yüzüyle günün sıcaklığının en büyük mimarlarından biri olmuştur.

Etkinlikle ilgili daha fazla fotoğraf için flickr albümünü, dondurmayla ilgili pek çok faydalı bilgi ve çeşitli tarifler için de dondurmalı blogu ziyaret edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder