30 Mayıs 2011 Pazartesi

Anneler Günü Kahvaltısı


Bugün sizlerle anneler günü için hazırladığımız kahvaltı soframızı paylaşmak istiyorum. Her ne kadar üzerinden biraz zaman geçmiş olsa da bu sade ama samimi sofranın arşivimde yer almasını istedim. Sevdiklerimizi mutlu etmek için her zaman sürprizlere ya da pahalı hediyelere gerek yok, bazen sevginizi katarak hazırladığınız bir sofra ya da bir yemek de yeterli olabiliyor. Onlar mutlu olunca tabii siz de mutlu oluyorsunuz :)

Soframızda klasik kahvaltılıklar dışında neler vardı derseniz...


Kuru domates
Daha önce kuzu kulağı salatası için aldığım kuru domateslerin kalanlarını sıcak suda biraz beklettikten sonra minik doğranmış sarımsak ve biraz zeytinyağı ile kısa bir süre kavurdum, daha sonra tuz, kekik ve bir miktar daha zeytinyağı ekleyerek kavanoza doldurdum. Hem kahvaltıda hem de salatalarda çok hoş oluyor.

Menemen...

Okma
Bu kahvaltılığı Tire'deki Kaplan Dağ Restoran'da görmüştüm. Bizim çingene salatası ya da lor salatası olarak bildiğimiz lor, domates, biber karışımına ısırgan otu eklemişler. Bir de tabii sızma zeytinyağı...


Bir de son anda sıcak sıcak fırından çıkarıp servis ettiğim için fotoğraflama fırsatı bulamadığım milföyden gül böreği, pamuk poğaça ve poğaçadan kalan hamurla yaptığım bu karışık pizzalar vardı.


Lor kurabiyesi
Daha önce annemin lor kurabiyesi tarifini paylaşmıştım. Bunları ise Sofra dergisinde gördüğüm farklı bir tarifle denedim. Annemin kurabiyeleri kıtır kıtırdı, bu ise yumuşak oluyor, mis gibi lor kokuyor, tek kötü yanı margarin miktarı :( Tarifini sonraki yazımda paylaşacağım.

Lorun kalanı ile de Tire usulü karadutlu lor hazırladım, onu da malesef fotoğraflayamadım. Siz de hazırlamak isterseniz kestiğiniz lor peynirinin üzerine bol miktarda karadut reçeli dökmeniz yeterli (yoksa böğürtlen, ahududu da olabilir). Tabii burada önemli olan lorun lezzetli, reçelin de ev yapımı olması. Tire'de çoğu restoran, bunu tatlı olarak ikram ediyor.


Güzel bir kahvaltının üzerine damla sakızlı Türk kahvesi ile tamamlanan keyif :)
(ben Kahve Dünyası'nın damla sakızlı kahvesini çok beğeniyorum, aroması ne fazla ne az)

Çilekli Şantili Kup

Kahvaltının üzerine misafirlerimizin yanında kısa sürede hazırlanan bu tatlıyı ikram ettim. Alt katı çilekli crem ole, üst katı çırpılmış şantinin içine doğranmış çilek parçalarından ibaret.

0 yorum:

Yorum Gönder