31 Mayıs 2011 Salı

Lorlu Kurabiye


Bu kurabiyeleri anneler günü kahvaltısı için hazırlamıştım. Tarifin kaynağı Sofra dergisi. Sofra, mayıs sayısında Alaçatı lezzetleri için özel bir dosya hazırlamış. Bu tarif de Alaçatı'daki Kumrucu Kale'nin lorlu kurabiye tarifiymiş. Bundan dolayı denemek isterseniz ölçüleri yarıya indirmenizi öneririm, tabi bir pastaneniz varsa o başka :) Yumuşak ve lor kokulu kurabiyeler isterseniz bu tarifi, daha gevrek kurabiyeler isterseniz annemin lor kurabiyesini tavsiye ederim.

Malzemeler: (60 kişilik)
  • 1 kg un
  • 3 adet yumurta
  • 20 gr kabartma tozu
  • 400 gr oda sıcaklığında margarin
  • 500 gr tatlı lor
  • 350 gr pudra şekeri
  • Üzerine: toz şeker
Yapılışı:
  • Lor hariç bütün malzemeyi derin bir kaba alıp iyice yoğurun. En son lor peynirini katın.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, toz şekere bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder