Tatlı ile çok fazla aram olmasa da kek, sevdiğim hamur işlerinin başında geliyor. İyi yapılmış bir keki her türlü tatlıya tercih ederim. Özellikle yumuşak dokulu kekler favorimdir. Çayın, kahvenin ya da bir bardak soğuk sütün yanında her öğünde yiyebilirim. Durum böyle olunca farklı kek tarifleri denemekten de hoşlanıyorum. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim keki Damak Tadı'nda gördüğümde hemen deneme isteği duydum. Güzel tariflerini beğeniyle takip ettiğim sevgili Gül'ün özellikle kek tarifleri harika.
Bu kek, içindeki kremanın etkisiyle yumuşacık, limon kabuğu ve limon suyu nefis bir aroma veriyor, pişerken inanılmaz hoş limon kokusu yayılıyor fırından. Beyaz çikolatanın verdiği tat ile limonun ekşiliği çok hoş bir ahenk oluşturuyor (bu da keki sıcakken tadan kuzenimin tespiti :) Ben çok anlatmayayım, siz deneyin bence. Fotoğraf için ayırdığım şu dilim haricindeki keki 15-20 dakikada yediğimizi söylersem (sadece 4 kişiydik :) ) daha fazla bir şey dememe gerek kalmaz sanrıım...
Bu güzel tarif için Gül arkadaşıma teşekkür ediyorum. Tarifi arkadaşımın blogundaki şekliyle paylaşıyorum:
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 100 gr şeker
- Minicik tuz
- 1 limon kabuğu rendesi (mümkünse büyük)
- 3-4 damla limon aroması (limon suyu kullandım)
- 1 kutu krema
- 75 gr oda sıcaklığında tereyağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ (ben mısırözü yağı kullandım)
- 50 gr fildişi çikolata rendesi (milka beyaz kullandım)
- 1,5 çay bardağı kuş üzümü
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi, limon aroması ve tuz yüksek devirde 5 dakika çırpılır.
- Krema, yağ, vanilya eklenip çırpılır.
- Unun yarısı ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır.
- Kuş üzümleri ve kalan un eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Karışım yağlanmış kek kalıbına alınır ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder