2 Haziran 2011 Perşembe

Tavuklu Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav 2

Bu harika pilavın daha önce methini duymuş, ancak tatma fırsatı bulamamıştım. Bu kez tarifin sahibi Yasemin Hanım sağolsun bu nefis pilavın hem tarifini hem kendisini göndermiş bizim için :) Nasıl lezzetliydi anlatamam... Enginarın mevsimi geçmeden mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem lezzeti hem de sunumuyla misafir sofraları için de son derece ideal.

Buradan Yasemin Hanıma hem harika pilavı hem de tarifi için çok teşekkür ediyorum!
  
Enginarlı Pilav

Malzemeler:
  • 4-5 adet orta boy enginar çanağı
  • 2-3 adet orta boy havuç
  • Yarım kg taze soğan (sadece yeşil kısımları)
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 adet limon (damak tadınıza göre artıp azalabilir)
  • Yarım kilo kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
  • Tavuklar küp küp (iri olmayacak şekilde) doğranır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Bir başka tencerede küçük küpler halinde doğranan havuç ve enginarlar alınır, tuz ve limon eklenen suda haşlanır, süzülür.
  • Diğer tarafta pirinç, kıyılmış dereotu, doğranmış taze soğan, tuz, zeytinyağı ve limon suyu ile bir harç hazırlanır.
  • Hazırlanan harç iki eşit parçaya bölünür.
  • Bu aşamadan sonra pilavınızı ister bir fırın kabına hazırlayıp fırında pişirebilir, isterseniz klasik pilav tencerenizde de yapabilirsiniz.
  • Pilavınızı yapacağınız kabın tabanına tavukları döşeyin, pirinçli harcın yarısını üzerine boşaltın, onun üzerine havuç ve enginarları ekleyin ve tekrar kalan pirinçli harçla bir kat daha yapın.
  • Üzerine enginar ve havuçları haşladığınız suyu gezdirin, gerekirse biraz daha su ilave edin. (üzerini geçecek kadar)
  • Ocakta ya da tencerede pişirin.
Not:
  • Sunumunu bir servis tabağına ters çevirmek suretiyle yaparsanız çok hoş bir görüntü elde edersiniz.
  • Bu şekilde yapmak istemezseniz, pilav pişip demlendikten sonra tüm malzemeyi karıştırıp sunmanız da mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder