Mutfakla azıcık ilgili iseniz mutlaka Dr Oetker ürünlerini kullanıyorsunuzdur. İlk akla gelenler kabartma tozu ve şekerli vanilin, ardından puding çeşitleri, sonra kek karışımları ve pasta kremaları, tatlı sosları ve daha pek çok ürünü ile mutfağımızın vazgeçilmezlerinden. Ve ben bugün yıllardır ürünlerini güvenle kullandığım bu markanın mutfağına misafir oldum, ne büyük mutluluk değil mi? O kadar keyifli bir gün geçirdim ki ne yazsam bu günü yansıtmaya yetmeyecek gibi geliyor... Ama yine de sizlerle bu keyifli etkinliğin her detayını paylaşmaya çalışacağım.
Belki bilirsiniz Dr Oetker'in üretim yaptığı tesis İzmir Torbalı'da. Blog yazarı arkadaşlarımla sabahın erken saatlerinde kapalı ve yağmurlu İzmir havasına inat bir neşe ve enerjiyle Torbalı yollarına düştük. Ulaşım için Dr Oetker bize konforlu bir yolculuk yapacağımız bir servis göndermişti. Diğer blog yazarı arkadaşlarımla sohbete dalmışken ne ara Torbalı'ya vardığımızı anlamadık :) Bizi daha tesisin girişinde Dr Oetker ekibi, profesyonel fotoğrafçı ve kameralarla karşıladı. Kendimi çok özel hissettiğimi söylememe gerek yok değil mi? Kırmızı halı üzerinde Oscar ödülünü almaya giden bir oyuncu edasıyla Dr Oetker deneme mutfağına doğru yol aldık.
Etkinliğe başlamadan önce Dr Oetker Poğaça ve Wolke'ler eşliğinde çayımızı, kahvemizi içtik enerji topladık. Ardından deneme mutfağına geçtik, önce bizi karşılayan ekibin Halkla İlişkiler biriminden Emine Hanım etkinliğin programını açıkladı. Onu dinlerken gözümüz arkada yer alan her türlü detayın düşünüldüğü profesyonel mutfaktaydı. Hanginiz böyle bir mutfakta çalışmayı istemez ki? Her birimiz evimizde böyle bir mutfak hayal ettik.
Ve nihayet mutfağa geçtik, Sevgililer Günü'ne özel Eroslu Aşk Pastası için her türlü malzeme, ekipman, tarif kağıtlarımız, isimliklerimiz, Dr Oetker önlüklerimiz hazırdı. Dr Oetker pandispanya ununu kullanarak kalpli kalıplarda pişireceğimiz keklerimizi hazırladık ve fırına gönderdik. Ben bu kalpli kalıba ve muffinleri pişirdiğimiz 12'li kalıba bayıldım, en kısa sürede alıp kendime hediye edeceğim. Sizin de ilginizi çektiyse Dr Oetker'in sanal mağazasından edinebileceğinizi belirteyim.
Onlar fırında pişmeye devam ederken biz tekrar konferans salonuna geçip Dr Oetker'in tarihçesini anlatan kısa bir film izledik. Bu filmde en çok ilgimi çeken kısımlar üretim aşamasına dair görüntülerdi. Severek kullandığımız bu ürünlerin nasıl üretildiğini görmek heyecan vericiydi.
Ardından tekrar mutfağa geçtik ve Dr Oetker dolgu kreması ile pastamızın arasında kullanacağımız kremayı hazırladık. Cevizden krokana, ananastan çileğe kadar her türlü meyve ve kuruyemişin yer aldığı açık büfeden pastamızda kullanmak istediğimiz malzemeleri seçtik.
Bu esnada kekimiz pişmiş fırından çıkıp ılık hale gelmişti. Kalıplarından çıkardık, ikiye kestik, süt ve Dr Oetker sıvı aromalar ile hazırladığımız sıvı ile kekimizi ıslattık. Kremamızı sürdük ve üzerini meyve ve kuruyemişle kapladık. Benim tercihim çilek, badem krokan ve antep fıstığı oldu.
Pastamızın üzeri için krem şantileri hazırladık, pastamızı şanti ile kapladık ve üzerini süslemeye başladık. Süslemede Eros resmini pastanın üzerine yerleştirip kalan kısmına süzgeçle kakao eledik ve bu güzel resim ortaya çıktı. Kalp şeklindeki pastamızı ayrıca minik kalp çikolatalar ile süsledik. Bunlar çok şirin Dr Oetker hem beyaz hem de bitter olarak iki farklı seçenek sunmuş. Bir de harf ve rakam şeklinde var, harika.
Pastalarımızı süsleyip dolaba gönderdik ve mola zamanı... Dr Oetker Special Pizza ve ayran eşliğinde dinlendik, enerji topladık, hatta üzerine bir de kahve keyfi yaptık :) Her şey bizi mutlu etmek için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü.
Biberli tuzlu muffinleri yapmak için tekrar mutfağa döndük. Yine mutfak çok temiz, düzenli ve her şey hazırdı. Çalışırken de bu düzen hiç bozulmadı, hemen yanı başımızda Dr Oetker'in yardımsever melekleri bekliyordu, ne istesek anında geliyor, ne sorsak hemen cevaplanıyordu. Bizi o kadar şımarttılar ki artık kamerasız ve yardımcısız mutfağa giremeyeceğiz diye korktuk :)
Dr Oetker sade kek karışımını kullanarak muffinlerimizi hazırladık. Ben daha önce kullanmadığım için şaşırdım ve içinde şeker olup olmadığını sordum :) İçinde şeker yok böylece bu karışımla ister tatlı ister tuzlu tarifler yapabiliyorsunuz. Bu muffinlerin ve Eroslu aşk pastasının tariflerini sizlerle bir sonraki yazımda paylaşacağım için şimdi detaya girmiyorum. Bu arada muffinleri ikili ekipler halinde yaptık, benim ortağım Mis Kokulu Lezzetler'di, çok keyifli bir çalışma arkadaşı olduğunu belirtmeliyim.
Muffinlerimizi de pişirip fırına gönderdik ve onlar pişerken Emine Hanım bize pastamızın üzerini süslemek için ikinci bir yöntem daha gösterdi. İlk yönten yukarıda bahsettiğim resmi pastaya koyup kenarlarını kakao ile kaplayarak bir görüntü elde etmekti. İkinci yöntemde ise Dr Oetker glazürü üzerindeki tarife göre sıcak suda yumuşatıyoruz ve iyice sıvılaştıktan sonra yağlı kağıtla yaptığımız huniye dolduruyoruz. Huninin ucunu incecik kesiyoruz ve kendimize bir resim buluyoruz. Elimizdeki çikolata ile bu resmin önce çerçevesini çiziyor, daha sonra içini dolduruyoruz ve oda sıcaklığında donan bu çikolatayı pastamızın üzerinde süsleme olarak kullanıyoruz. ne güzel fikir değil mi?
Bu arada muffinlerimiz de fırından çıktı. Üzerini minik domatesler ve küçük kalıplarla kestiğimiz renkli biberlerle süsledik, sonra da karşısına geçip hayran hayran izledik :) Sizce de çok tatlı olmamışlar mı? :)
Ve mutfakta sabah 10'da başlayıp 4'e kadar devam eden, her anı dolu dolu geçen anların sonuna yaklaşmıştık. Sıra bu güzel günün bir anısı olan sertifikalarımızı almaya geldi. Sertifikalarımızı yine kameralar eşliğinde aldık... Pastamızı ve muffinlerimizi evlerimize götürmek üzere paketledik. Biz zaten bu güzel günle mest olmuşken bir de Dr Oetker ürünlerinden oluşan kocaman bir hediye paketi aldık, özellikle içindeki Mutfağımda Mutluyum adlı tarif kitabındaki tarifleri denemek için sabırsızlanıyorum.
Yine kameralar ve güleryüzlü Dr Oetker ekibi eşliğinde uğurlandık. Ayrılırken hiçbirimiz bu güzel günün bitmesini istemiyordu, bu mis kokulu mutfağı bırakıp gitmek zor oldu bizim için :)
Bir kez daha iyi ki blog yazıyorum dedirten bu gün için elbette emeği geçenlere teşekkür etmeliyim. Mükemmel bir ev sahipliği yapan Dr Oetker, bu ekibin güler yüzlü temsilcileri Emine Özden ve Arzu Bilici, yardımsever Dr Oetker melekleri, bizi star havasına sokan çekim ekibi, sohbetleri ve enerjileri ile günü daha da keyifli hale getiren İzmirli blog yazarı arkadaşlarım, hepinize sonsuz teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder