16 Ocak 2013 Çarşamba

Puding Dolgulu Kurabiye

IMG_7474

Kaç zamandır sizlerle etkinlik ve duyuru yazıları paylaşıyorum, siz sitem etmeye başlamadan tariflere döneyim tekrar :) Bugün paylaşacağım lezzetli ve değişik kurabiye tarifi Dr Oetker'den. 

Bir anlamda sürpriz kurabiye diyebiliriz... İçindeki pudingle özellikle tazeyken daha güzel, çok uzun süre saklamaya uygun bir kurabiye değil. Bu ölçülerle yaklaşık 25 adet çıkıyor. 

Biz beğendik bakalım siz nasıl bulacaksınız? :)

IMG_7470

Malzemeler:
Dolgu için

  • 1 poşet Dr Oetker Çikolatalı-Antep Fıstıklı Puding
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 3 adet küp şeklinde doğranmış kayısı

Hamur için

  • 200 gr yumuşak margarin
  • 85 gr (yarım su bardağı) toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 poşet Dr Oetker şekerli vanilin
  • 385 gr (3,5 su bardağı) un
  • 1 poşet Dr Oetker kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
  • 1,5 çay bardağı sütü tencereye boşaltın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan alın, kuru kayısıları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Kurabiye hamuru için margarin, toz şeker, yumurta sarısı, süt, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve iyice yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve açın. Ortalarına birer tatlı kaşığı puding koyun, hamurun kenarlarını birleştirerek kapatın ve yuvarlayın.Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder