14 Temmuz 2011 Perşembe

Kabaklı Fırın Makarna



Son günlerde bloglarda bir durgunluk var, sanırım hem blog yazarları hem de okuyucular tatilde :) Kimler buralarda bir ses verin bakalım...  

Bana gelince, yazın vaktimi rahat rahat mutfakta geçireceğimi ve blogumu sık sık güncelleyeceğimi umuyordum. Bir yandan sıcaklar, bir yandan evde başlayan tadilat işleri dolayısıyla bu -şimdilik- pek mümkün olmadı. Ama ramazandan umutluyum :)

Bugün sizlerle fırın makarnayı yaz sebzeleriyle buluşturup farklı bir dokunuşla sunabileceğiniz bir tarif paylaşmak istiyorum.

Tarif, Sofra dergisi mart sayısından.


Malzemeler: (6 kişilik)
  • 3 adet kabak
  • 1 paket fırın makarna
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir

Yapılışı:
  • Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün, geniş bir kaba aktarıp kenara alın.
  • Kabakları temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kırmızı biberi ince kıyın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritip kabakları soteleyin, üzerine kırmızı biberi ekleyip iki dakika birlikte kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  • Kalan tereyağını küçük bir kaba alıp eritin, üzerine unu ekleyip rengi hafifçe dönene kadar kavurun.
  • Sütü katıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu harmanlayın, içinden 3 yemek kaşığını kenara ayırıp kalanın üzerine beyaz peynir ilave edin, karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.
  • Kabaklı karışım ve beşamel sosu makarnanın üzerine ekleyip karıştırın, yağlanmış bir fırın kabına alın.
  • Kenara ayırdığınız kaşar peyniri maydanoz karışımını üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200-210 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin, dilimleyerek servis yapın. (Biraz ılıdığında dilimler daha düzgün oluyor.)

0 yorum:

Yorum Gönder