3 Temmuz 2011 Pazar

Tavacı Recep Usta İzmir'de



Gurmemiz bugün bize güzel şehrimizde açılan yeni bir restoranı tanıtacak.

***
Sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde, ama sen yoktun
Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni teneffüs saatlerinde
Okul servisi seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine götürüyordu
Ben, senin benimle Tunalı Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum.
Yılmaz Erdoğan’ın  “Sevebilme İhtimali” adlı şiirini her okuduğumda Ankara'yı ne kadar güzel özetlediği gelir aklıma, bilmem ne eklemelidir onun anlattıklarına... Bu ülke insanının birçoğunun kendinden bir şeyler bulabildiği yerdir Ankara.  Ankara'da bulunduğum zamanlarda  dikkatimi çeken bir şey de bu ülkenin yemek zenginliklerini de kalbinde barınıdrıyor olmasıydı. Doğu'nun o gizemli lezzetlerini, mistik tariflerini en güzel şekliyle sunan  restoranların olması bir İzmirli olarak beni hep kıskandırmıştır. Hacı Baba, Hacı Arif Bey, Tavacı Recep Usta ve isimlerini sayamadığımız birçoğu bu işin hakkını  veren yerlerdi. İzmir'de Tavacı Recep Usta’nın açılacağını duyduğum zaman da eski düşüncelerimi hatırladım bir an. Yemek kültürünü yaşam şekli ile bütünleştiren güzel İzmir'im yeni  bir lezzet sofrasına kavuşuyordu. Doğu'nun o güzel lezzetlerini  hakkını vererek yapabilen çok az mekana sahip olan İzmir'imiz için bu güzel haberdi. Ve düşüncelerimde yanılmadığımı bu güzel mekânı ziyaret ettiğimde bir kez daha anladım. İzmir'in en güzel yerine, gerdanlığına Kordonboyuna yeni şubesini açan Recep BUDAK’a sonsuz teşekkürlerimi bildiririm. Bu güzel şehre ve kendi ismine yakışır bir mekân sunmuş bizlere.



Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan
Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam...
Ben seninle bir gün Veyselkarani'de haşlama yeme ihtimalini sevdim.
İlkokulun silgi kokan, tebeşir lekeli yıllarında
Ankara'da karbonmonoksit sonbaharlar yaşanırdı o zaman
Özlemeye başladım herkesi...
Ve bu hasret öyle uzun sürdü ki, adam gibi hasretleri özlemeye başladım sonra..
Yılmaz Erdoğan’ın şiirinde geçen Veyselkarani’de haşlama yeme ihtimalini sevdim bölümündeki haşlamanın “gerdan haşlama” olduğunu ve bunu Veyselkarani'de yapanın da Recep Usta olduğunu biliyor muydunuz? Açıkcası  ben de bu satırları yazarken öğrendim.

Tavacı Recep Usta, Ankara ve İstanbul'da şubeleri bulunan, Diyarbakırı'n ve Güneydoğu’nun güzel lezzetlerini misafirlerine sunan hoş bir restoran. İzmir'in en güzel noktasında Kordon'da Ocak 2011'de şubesini açan Tavacı Recep Usta,  yerinin güzelliği ve mekânın ferahlığı ile İzmir'de iddialı bir yere geleceğini herkese göstermiş oldu.  Kaburga dolması ve tavasının kesinlikle denenmesi gereken restoranda, birçok farklı lezzeti bir arada bulmanız mümkün.
Ambiyans olarak birbirinden farklı mekânlardan oluşan restoranda müşterilerin kendilerini mutlu  hissetmeleri için her şey düşünülmüş. Restoranın açık ve kapalı bölümleri özenle dizayn edilmiş. Çalışanlar, sundukları yemeklerin yanında temsil ettikleri kültürün de öneminin bilncinde ve misafirlerini Diyarbakır'ın konukseverliğini gösterircesine karşılayıp hizmet etmekteler.



Lezzetlere gelince, bir hayli lezzetli ve her yerde bulunması zor bir yemek olan kaburga dolması burada layıkıyla yapılmakta.  Yerken eşsiz lezzetini hissettiğiniz bu yemeği denemediyseniz mutlaka denemenizi öneririm.  Ayrıca Tavacı Recep Usta’ya ismini vermiş olan birbirinden güzel farklı etlerden hazırlanmış tavaları da denemelisiniz. Burada ilk olarak yemeniz gereken bu iki lezzetin dışında ana yemek olarak sunulan gerdan haşlama, mumbar, kaburga şiş de tercihen deneyebileceğiniz lezzetler arasında. Bu lezzet durağında sizi özel hissettiren bir başka şey de yemeğin yanında sunulan ikramlardır.  Kuru patlıcan dolması, ezmesi , salatası, çiğ köftesi, tatlıları ve bunların üzerine içtiğiniz mırrası ile sizlerin keyifli zamanlar geçirmenizi sağlıyor.
Servisinin hızı ve çalışanlarının sıcaklığıyla güzel bir mekân halini almış burası. Oturma alanlarının birbirine çok yakın olması bu güzel mekân için bir olumsuzluk gibi görünse de ortamın şıklığı ve oluşturulan ambiyans ile müşterilerinin memnuniyetini kazanmayı  başarmış. 


Son olarak güzel İzmir'imizde marka olmuş değerli lezzet sofralarını görmeyi arzuladığımzı belirtir Recep Usta'ya başarılarının devamını dileriz.


Tavacı Recep Usta'dan Kareler...


Salata (ikram)


Haşlanmış İçli Köfte ve Kuru Patlıcan Dolması (ikram)


Ayran


Gavurdağı Salatası (ikram)


Kaburga Dolması


Tava


Burma Baklava
İrmik Helvası (her iki tatlı da nefisti)



Mekandan görüntüler...

Ambiyans       : 4 ****
Fiyat                : 3 ***
Lezzet              : 5 *****
Not: Yıldızlar 5 üzerindendir.

Adres   : Atatürk Caddesi No:364 Alsancak
Tel       : 0232 444 1978 / 0 232 463 87 97
İnternet Adresi: http://www.tavacirecepusta.com/

0 yorum:

Yorum Gönder