26 Nisan 2012 Perşembe

Havuçlu Kek



Havuçlu kek belki çok  klasik bir tarif ama (hele ki Issız Adam filminden sonra!) herkesin de kendine has bir tarifi var. Bu sebeple ben de kendi favori havuçlu kek tarifimi paylaşmak isterim. Bu tarifin asıl sahibi kuzenim aslında, sağolsun ben her türlü keki çok sevdiğimden bana geldiği bir gün yapıp getirmişti. o günden sonra ben im de sık yaptığım keklerden biri oldu. Hem az malzemeli hem de lezzetli bu keki denemenizi tavsiye ederim. 


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı havuç (1 büyük boy)
  • Yarım su bardağı ceviz (iri parçalar halinde)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi (portakal da olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  • Yağlanmış kalıba dökün.
  • 180 derecede fırının kapağını açmadan pişirin.



Not:
Kekin ölçüleri küçük kek kalıbı için uygun, daha büyük kalıpta pişirmek isterseniz 1,5 ölçü denemenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder