25 Nisan 2012 Çarşamba

Ispanaklı Sodalı Börek


Dışı çıtır, içi yumuşak bol malzemeli nefis börekler... Sarıp dondurucuya atıp mantolama işlemini sonra da yapabilirsiniz. Bu böreğin tarifini Sofra'nın Kasım 2010 sayısında görmüştüm, ancak şimdi deneyebildim. Lezzetli bir börek oldu, tavsiye ederim :) Hafta sonu kahvaltılarınız ya da çay saatleriniz için yapabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • Yarım su bardağı fındık yağı
  • 50 gr margarin
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 şişe maden suyu

İç malzemesi için:
  • 1 kg ıspanak
  • 150 gr Erzincan tulumu (ben İzmir tulumu kullandım :))
  • 2 adet kırmızı biber

Yapılışı:
  • Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra kesme tahtasında çok ince kıyın.
  • Peynir ve kırmızı biberi de ince kıyıp ıspanakla karıştırın.
  • Yufkayı dörde kesin, üzerine fındık yağı sürün.
  • Kestiğiniz yufka parçalarını ikiye katlayıp ucuna iç harçtan koyun 
  • Daha sonra rulo şeklinde /gevşek olarak) sarın. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayın.
  • 50 gr margarini eritin, kalan sıvı yağla karıştırın.
  • Börekleri önce yağa sonra maden suyuna, daha sonra da galeta ununa bulayın.
  • Kalan yağla fırın tepsisini yağlayın (ben yağlı kağıt kullandım)
  • Börekleri tepsiye dizip en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder