Tortilla ekmeklerini Meksika mutfağı kursunda öğrendiğim tavuk fajitaya eşlik etsin diye aldım. Ama gel zaman git zaman evde tekrar yapma fırsatı olmadı. Çoğunlukla kahvaltıda tükettiğimiz bu ekmekle pizza yapmak aklıma geldi. Google amcaya sorduğumda bunun benden önce de düşünülmüş olduğunu gördüm :) Mutfak Sırları'ndan ara katlara kaşar ekleme fikrini aldım. Üst malzeme ise sadece evde o an olanlarla sınırlı kaldı. Siz üst malzemede kendi damak tadınıza göre istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Çok pratik bir o kadar da lezzetli bir kahvaltı seçeneği. Tabii çay saatleri için de düşünülebilir.
Malzemeler:
- 3 adet tortilla ekmeği
- Ketçap
- Kuru fesleğen/kekik
- Kaşar rendesi
- Sucuk
- Biber
Yapılışı:
- Tortilla ekmeklerinin arasına kaşar rendesi serperek üst üste koyun.
- En üste ketçap sürün, kekik ya da kuru fesleğen serpin.
- Dilediğiniz üst malzemeyi yerleştirin.
- En üste kaşar rendesi serpip fırına verin, peynir eriyene kadar fırında tutun.
- Sıcakken servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder