28 Nisan 2012 Cumartesi

Tam Buğday Unlu Pişi



Daha önce sizlerle anneciğimin hamur kızartması/pişi tarifini paylaşmıştım. Bu kez paylaşacağım tarifi ise yengem hazırladı. Bir hafta sonu bir araya gelmiş sohbet ederken kuzenim sağolsun benim çok sevdiğim havuçlu kekini hazırladı çayın yanına... Yengem de bu gördüğünüz pişileri hazırladı. Böylece çay demlenene kadar bu güzel tabaktaki her şey hazırdı. Ben de keşke fotoğraf makinam yanımda olsaydı diye ah vah ederken yanımdaki tablet pc'im aklıma geldi. Onunla çektim, itiraf etmeliyim ki çekerken aklımda sadece o an twitter ve facebook hesaplarımda paylaşmak vardı. Sonradan hem çok lezzetli olduğundan hem de blogdaki diğer pişi tarifinden farklı olduğundan sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 poşet instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su yada süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz
  • Un (tam buğday unu ile beyaz un karışık kullanıldı)

Yapılışı:
  • Bütün malzemeler yoğrularak hamur elde edilir.
  • Yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  • Un serpilmiş zeminde merdane ile açılır ve istenen şekilde kesilir.
  • Bol ve kızgın sıvı yağda kızartılır.

Not:
  • Bir kısmını arasına lor koyarak içi dolu da hazırlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder