Çok hafif, bir o kadar da lezzetli bir tatlı tarifimiz var bugün. Hatta o kadar ki bayram için henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz ve farklı bir şey denemek isterseniz bu tatlıyı önerebilirim. Altındaki keki yağsız ve az unlu, yani çok hafif. İçindeki ceviz ve incirle nefis bir tadı var. Üzerindeki kremaya gelince... Hem labnenin kattığı lezzet hem de limonun ferahlığı diyeyim, gerisini siz anlayın :)
Bayram için şerbetli tatlıdan vazgeçemem derseniz de size çok sevilen kalburabastı tarifimi önerebilirim.
Tarifin kaynağı: Oktay Usta
Tebrik kartı niyetine :) güzel Ege'nin güzel köşelerinden birinden çok sevdiğim bir fotoğraf karesini sizlerle paylaşmak ve bu vesileyle bayramınızı da kutlamak isterim.Sevdiklerinizle birlikte olacağınız nice sağlıklı, huzurlu bayramlar dileyip tarifimize geçiyorum.
Malzemeler:
Kek için
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 6 adet kuru incir
- 4 yemek kaşığı un
- Süt (ıslatmak için)
Krema için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket labne (200 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin.
- İri kıyılmış ceviz ve doğranmış inciri ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.
- Krema için sütü tencereye alın, içine pirinç unu, nişasta, un ve şekeri ekleyin, karıştırarak pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin, muhallebi göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Pişen ve soğuyan kekin üzerini sütle hafifçe ıslatın.
- Soğuyan muhallebinin içine labne peynirini koyup karıştırın.Kremayı kekin üzerine döküp düzeltin.
- Üzerini tarçın ya da kakao ile süsleyerek ve soğuk olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder