Yaz sıcakları henüz geçmeden yapabileceğiniz pratik bir tarif. Özellikle yoğurtlu lezzetleri sevenlerin vazgeçemeyeceği ferah bir tadı var.
Tarifin kaynağı: Oktay Usta
Malzemeler:
- 1 su bardağı bulgur
- 1-2 adet salatalık
- 1 kase yoğurt
- 1 küçük kase mısır
- 1 tutam taze nane ve dereotu
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Bulguru üzerine sıcak su dökerek haşlayıp süzün.
- Salatalıkları ince ince ve küp küp doğrayın.
- Yoğurdu çırpın, içine bulguru, mısırı ve salatalığı koyun, doğradığınız yeşillikleri ekleyin. (yeşillik, mısır ve salatalığın birazını üst süsleme için ayırabilirsiniz.)
- Tuz ve zeytinyağını da ekleyip tüm malzemeyi karıştırın, üzerini ayırdığınız malzemelerle süsleyerek servis edin.
Not:
- Dilerseniz su ya da yoğurt suyu ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder