Bugün sizlerle pazarda görünce dayanamayıp aldığım minik patlıcanlarla yaptığım dolmanın tarifini paylaşacağım. Fotoğrafta ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama tıpkı minik kabaklar gibi çok sevimliydiler. Çok da lezzetli oldular. Siz de yaşadığınız yerde bulabilirseniz denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 kg minik patlıcan (Aydın'a ait minik topan patlıcan)
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kekik, karabiber (istenen baharat)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyun, içlerini oyun, tuzlu suda bekletin.
- Bütün malzemeleri karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Patlıcanları içine harcı doldurun.
- Tencereye yerleştirin
- Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder