6 Aralık 2012 Perşembe

Kremalı Havuçlu Kek


IMG_7348


İzmirli Yemek Blogu Yazarları buluşmamızda Dr Oetker'in hediye ettiği ürünlerden biri de "havuçlu kek karışımı"ydı. Ben denerken bir farklılık olsun diye arasına krema hazırladım, krema tarifini Oktay Usta'dan aldım. Çok hafif ve lezzetli kek-pasta arası bir tat ortaya çıktı. Denemenizi tavsiye ederim. Kekin kıvamı ve pişerken yaydığı koku çok hoş... Keki de kendiniz pişirmek isterseniz arşivimde yer alan Havuçlu Kek tarifini önerebilirim.

IMG_7350 

Malzemeler:
Kek için:
  • 1 kutu Dr Oetker Havuçlu Kek karışımı
  • 3 yumurta
  • 150 ml (3/4 su bardağı) sıvı yağ 
  • 150 ml (3/4 su bardağı) süt
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
Yapılışı:
  • Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde toplan 3 dakika çırpın.
  • Kek karışımının içinden çıkan havuç parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın.
  • 26 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip yanlarını yağlayın.
  • Hazırladığınız keki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  • Keki fırından çıktıktan sonra soğuması için 15 dkkadar kalıpta bekletip daha sonra kalıptan çıkarın.
  • Krema için süt, şeker ve unu karıştırıp ocağa alın, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra içine labneyi ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve arasına kremayı sürün.
  • Üzerini yeşil fıstık ve hindistan ceviziyle ya da dilediğiniz şekilde süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder