Dr Oetker ile Sevgililer Günü atolyesinde yaptığımız bu şirin mi şirin, cici mi cici pastayı çok beğendiğinizi ve tarifini merakla beklediğinizi biliyorum :) Bu hem lezzetli hem pratik pastayı Dr Oetker'in pratik ürünleri ile daha önce hiç pasta yapmamış biri bile hazırlayabilir. Yumuşak ve iyi kabaran bir pandispanya ve lezzetli bir krema garanti... İçini dilediğiniz şekilde çeşitlendirmek ve üzerini süslemek ise sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmış...
Hazır Sevgililer Günü de yaklaşıyorken sevdiklerinizi böyle bir pasta ile mutlu etmek istemez misiniz? Sevgilim yok demeyin, eşiniz, çocuğunuz, arkadaşınız, anne babanız vs etrafınızda mutlu etmek isteyeceğiniz kim varsa ona güzel bir sürpriz olacaktır. Ve mutluluk da bulaşıcı bir şey onun mutluluğu, size de mutluluk olarak geri dönecektir.
Bu arada hazır Dr Oetker'in atolye çalışmasından bahsetmişken şu yazıda anlattığım bu keyifli günü Dr Oetker 5 dakikalık bir mini video haline getirmiş. Bayıldım! Bunu da sizinle paylaşmak istiyorum, izlemek için tık tık.
Malzemeler:
Kek İçin
- 175 gr (1,5 su bardağı) Dr Oetker Pandispanya Un
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı su
Islatmak için
- 12 yemek kaşığı süt
- 3-4 damla istenen Dr Oetker sıvı aroma
Dolgu
- 1 poşet Dr Oetker Vanilya Aromalı Dolgu Kreması (çikolatalı da olabilir)
- 200 ml ( 2 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
- 2-3 yemek kaşığı fındık kırığı
- 2-3 yemek kaşığı Dr Oetker çikolata parçaları
- İstenen meyve çeşitleri
Üzeri için
- 1 paket Dr oetker Vanilinli Pasta Kreması ya da krem şanti
- 300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
- 2-3 yemek kaşığı Dr Oetker kakao
- Dr Oetker çikolata kalpler
- Eros şeklinde şablon
Kalıp: Dr Oetker Tradition Kalp Kek Kalıbı 24 cm
Yapılışı:
- Ön hazırlık olarak fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın.
- Kullanacağınız kalpli kalıbı margarinle yağlayın.
- Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Kalıba alın ve pişirin.
- Fırından aldığınız pandispanyayı 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Islatma sıvısı için sütün içerisine istediğiniz çeşit aromayı damlatıp karıştırın. Soğuyan pandispanyayı ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Üzerini sıvının yarısı ile ıslatın.
- Krema için, 2 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine dolgu kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük devirde 1 dakika, daha sonra yüksek devirde 1 dakika daha çırpın.
- Pandispanyanın ilk katının üzerine yayın. Üzerine fındık kırığı ve çikolata parçaları serpin, dilediğiniz meyveyi doğrayıp yerleştirin (ben çilek kullandım)
- İkinci kat pandispanyayı kapatın ve üzerini kalan aromalı süt ile ıslatın.
- Üst süslemesi için vanilinli pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema torbasına 4 yemek kaşığı doldurup ısınmaması için dolapta bekletin.
- Geri kalan krema ile pastayı kaplayın. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerini ve etrafını süsleyin. (üst yüzeyde eros şablonu için boşluk bırakmayı unutmayın)
- Pastayı buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce şablonu çok bastırmadan pastanın üzerine yerleştirin.
- Kakaoyu çay süzgeci ile pastanın üzerine serpin. Bir maşa yardımıyla şablonu tutarak kaldırın. Pastanın üzerini çikolata kalpler ile süsleyin.
Not:
- İsterseniz aynı şablonla çikolata yapıp pastanızı bu şekilde de süsleyebilirsiniz.
Eros çikolata yapımı
- Eros şablonunun üzerine bir kat pişirme kağıdı serin ve kaymaması için kenarlarını zımbalayın.
- Dr Oetker glazürü poşetin arkasında tarif edildiği şekilde sıcak su içerisinde bekletin. Sudan çıkardıktan sonra dikey olarak oturtup makas ile kesin ve yaklaşık 2-3 dakika soğuması için bekletin.
- Bu arada pişirme kağıdından huni yapın, erimiş glazürü içerisine doldurun ve huninin ağzını kapatın, ucunu ince kesin.
- Önce şablonun üzerindeki pişirme kağıdına yansıyan şeklin kenar kısımlarından başlayarak glazürü sıkın ve daha sonra bütün alanları doldurun.
- Kaplama işlemini iki kat yapabilirsiniz.
- Oda sıcaklığında rengi matlaşıncaya kadar bekletip buzdolabına alın. Yaklaşık yarım saat sonra pişirme kağıdından dikkatlice ayırıp pastanın üzerinde kullanın.
0 yorum:
Yorum Gönder