19 Şubat 2013 Salı

Kırmızı Erikli Alman Keki

DSC00656

Bugünkü tarifimiz Füsun Abla'nın çay menüsündeki nefis lezzetlerden biri olan Kırmızı Erikli Alman Keki. Bu keki daha önce de annesi Ayfer Teyze'nin elinden birkaç kez yemiş ve çok beğenmiştim. Bu kez tarifini aldım ki hem ben de yapayım hem de sizlerle paylaşayım. Ayfer teyze bu keki Almanya'da yaşadığı dönemde öğrenmiş. Alman kek ve pastalarının lezzeti malum.. Benim de çocukluğum Almanya'da geçtiğinden midir bilmem ben ayrıca bir sempati duyuyorum Alman tatlılarına... 

Tarifte de belirttiğim gibi kekte meyve olarak kırmızı erik kullanılıyor, mayhoş tadı ve kırmızı rengi ile çok yakışıyor. Ama tercihe göre elma ile ya da erik-elma karışımı ile de deneyebilirsiniz.

DSC00648

Malzemeler:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı yoğurt ya da süt
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un 
Üzerine
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • Yarım kilo kırmızı erik (elma ya da dilediğiniz bir başka meyve de olabilir)
  • 250-300 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekerleri iyice çırpın.
  • Ardından yoğurt ya da sütü, sıvı yağı ekleyip karıştırın. 
  • Kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyin tekrar karıştırın (unu normal kek hamuru olacak kadar ekliyoruz).
  • Katı yağ ile yağladığınız fırın kabınıza kek karışımını dökün. (fotoğraftaki gibi büyük kare borcam ya da o boyutlarda bir kap ideal, kalın bir kek olursa -meyvelerden dolayı- içini çekme problemi olabilir)
  • Üzerine tarçın serpin.
  • Erikleri dörde bölüp kek karışımının üzerine dizin.
  • Yumurta, şeker ve yoğurdu çırpıp eriklerin üzerine dökün.
  • 175-180 derecede yaklaşık 50-60 dakika pişirin. (fırınınızın özelliğine göre pişme süresi değişebileceği için süreyi kendiniz ayarlamanızda fayda var.)

0 yorum:

Yorum Gönder