Çay davetimdeki ilgi gören tariflerden biri de beşamel soslu tavuklu böreklerdi. Tarifi portakalagaci'nda görmüştüm, beşamel sos ve tavuk uyumunun güzel olacağını düşündüğüm için denedim, tahmin ettiğim gibi de oldu :)
Malzemeler: (24 adet)
- 4 adet yufka
- 3 parça tavuk göğsü (ben kalça kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Su
- Zeytinyağı
Beşamel sos için
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Üzeri için
- 1 kase galeta unu
Hazırlanışı:
- Tavukları haşlayıp didikleyin, tuz ve karabiber ekleyin.
- Beşamel sos için tereyağını eritin, unu ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Yavaş yavaş sütü ekleyin, tuz ekleyin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
- Sos ılık hale gelince tavuklarla karıştırın.
- Bir kasede eşit miktarda su ve zeytinyağını karıştırın.
- Bir yufkayı serin, üzerine fırça yardımıyla su ve zeytinyağı karışımını sürün, 2. yufkayı üzerine serin. 2 katlı yufkayı 12 eşit parçaya bölün.
- Yufkanın geniş tarafına tavuklu harçtan koyun ve gevşek bir sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmına su ve zeytinyağı karışımından sürerek yapışmasını sağlayın. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. (Pişirmeyecekseniz bu aşamada streçle sarıp buzdolabında ya da dondurucuda bekletebilirsiniz.)
- Üzeri için bir kaseye su, bir başka kaseye de galeta unu koyun. Böreklerin her iki tarafını önce suya batırıp ıslatın ardından galeta ununa bulayın.
- Börekleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder