Bu sofrada aslında çok değişik ya da özel tarifler yok. Ancak güzel bir günü kayıt altına almak için sizlerle bu balık sofrasını paylaşmak istedim.
Çeşme'den gelen 1 karagöz, 3 çipura ve 4 mercan...
Menümüz:
Tarhana Çorbası
Soya Soslu Balık
Hazır Tatlı (şöbiyet ve burma kadayıf)
Tarhana Çorbası
(Tarhanayı anneciğim yaptı, ev yapımı olduğu için zaten çok lezzetli, bir de pişirmeden önce bir kaba alıp üzerine oda sıcaklığında su döküp bekletiyorum, o zaman çorba çok lezzetli oluyor, iyice özleşiyor, tavsiye ederim.)
Turp Otu Salatası (balık pişerken turp otunu haşlayıp sosladım)
Patlıcan Salatası (anneciğimin yazın közlediği patlıcanlar dondurucuda hazırdı, çıkarıp sadece sos ekledim)
Roka Salatası (o da balık pişerken hemen hazırlandı)
Kırmızı Biber Turşusu (karınca misali yazın hazırladığım bu turşu kışın bütün sofralarımda yer alıyor, hem çok seviliyor, hem de hazır bir çeşit oluyor)
Patates Buğulama (yengemden öğrendiğimden beri her balık sofrasının vazgeçilmezi oldu, buğulama da balık pişene kadar hazırdı)
Karagöz ve çipurayı hazırladığım sosda marine ettikten sonra fırında, mercanları ise aynı sosda marine ettikten sonra çok sevdiğim balık tavamda pişirdim.
Tatlı hazırlamak için vaktim kalmayacağını aklım kestikten sonra hazır almaya karar verdim. Normalde şerbetli tatlılarla pek aram olmasa da balıktan sonra iyi oluyor. Hem misafirlerim için hem de misafirliğe gittiğimde hazır almaktan hoşlanmıyorum ama almak gerektiğinde şerbetli tatlı için tercihim Antep Baklavacısı "Fıstık" oluyor. İzmir'de yaşayanlar için önerebilirim.
0 yorum:
Yorum Gönder