11 Şubat 2011 Cuma

İzmir'de Kahvaltı: Başar Balık&Steak


Son zamanlarda blogda en çok aranan konulardan birinin İzmir'deki kahvaltı mekânları olduğunu fark ettim. Ben hafta sonları evde kahvaltı keyfini tercih etsem de zaman zaman değişiklik arıyoruz. Bundan dolayı gittiğimiz kahvaltı mekânları hakkındaki izlenimlerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Sizlere fikir vermesi açısından sadece beğendiklerimi değil, beğenmediklerimi ya da vasat bulduklarımı da yazacağım.

En son gittiğimiz yer olması dolayısıyla ilk yazımda Başar Balık&Steak'de yaptığımız kahvaltıdan bahsedeceğim. Güzelbahçe sahilinde yer alan Başar Balık&Steak adından da anlaşılacağı üzere et, balık ve deniz ürünleriyle ön planda. Sabahları ise Van kahvaltısı ile İzmir'de farklı lezzetler arayanlara hitap etmeyi hedeflemiş görünüyor.


Serpme Van kahvaltılarının içeriğinde 2 çeşit zeytin, beyaz peynir, otlu peynir, domates,salatalık, bal-kaymak, petek bal ve tereyağ, kavut, murtağa, lor, zeytinyağı, tahin-pekmez, reçel, sucuklu yumurta ya da kavurmalı yumurta var.

Van kahvaltısını yerinde tatma imkanım olmadı, ama çok meşhur olduğunu biliyorum. Dolayısıyla buradaki birkaç çeşit bence Van kahvaltısını tam anlamıyla temsil etmiyor, sadece tanıtmaya çalışıyor diyebilirim.


Van'ın meşhur otlu peyniri

Daha önce marketten alıp tattığım bu peyniri çok beğenmiştim, ama buradakinin tadını çok ağır buldum ve yemekte zorlandım. Belki de orjinali böyledir, markettekilerin daha yumuşak bir tadı vardır bilemiyorum.


Kavut

Kavutu ilk kez yedim, tadı az şekerli, bol tereyağlı helvaya benziyordu. Garsona içeriğini sorduğumda mısır unuyla yapıldığını söyledi. Tadını sevdiğimi söyleyebilirim.

Kahvaltıda kavut dışında beğendiğim bir başka şey de petek baldı -ki normalde yiyemem- aroması çok güçlüydü ve petek kısmı ağızda eriyordu.


Murtağa

Murtağa kavrulan yağ ve una yumurta eklenerek yapılan ve üzerine bal ya da reçel gezdirilerek yenen bir lezzet. Bana çok hitap etmedi.


Başar Balık&Steak iki katlı bir yer, altta daha küçük üst katta daha geniş bir oturma alanı var. Ayrıca sahil tarafında açık alanda da masalar var. Sahilde olması dolayısıyla pek çok masadan deniz manzarasının keyfine varılabiliyor.


Dekorasyonu sade ve ferah. İç mekanda en çok duvardaki çerçevelenmiş fotoğraflar ilgimi çekti.


Servis hızı iyi, güleryüz ve ilgi orta düzeyde.Başar Balık&Steak'de kahvaltı kişi başı 20 TL.

Sonuç olarak büyük beklentiler içinde olmadan giderseniz hoş vakit geçirebileceğiniz bir yer.
.
Adres:
Başar Balık & Steak Urla
Mareşal Fevzi Çakmak Blv. (Eski Çeşme Yolu) No:118 Güzelbahçe sahili Zeytinalanı Urla İzmir
(232) 766 15 00

0 yorum:

Yorum Gönder