1 Şubat 2011 Salı

Mantar Kurabiye/Nişastalı Kurabiye

Nişastalı kurabiye ile tanışmam yaklaşık on beş yıl önceye rastlıyor, hatta daha eski de olabilir :) O zaman şimdiki kadar meşhur değildi :) İlk kez nişasta paketinin arkasında tarifini görmüş ve merak edip denemiştim. Tadan herkes çok beğenmişti, itiraf etmeliyim ki annemin arkadaşları, akrabalar vs gibi yılların becerikli hanımlarının o zamanlar ilk kurabiye denemelerini yapan benden tarif istemesi pek gururlandırmıştı beni o günlerde :) Bu kurabiyeyle böyle güzel anılarımız olmakla birlikte o popülerleşmeye başladıkça aramız açıldı... Tıpkı elmalı kurabiyede olduğı gibi. Sevgili Melike bu güzel fotoğrafları gönderince yıllardır yapmadığım bu tarif aklıma geldi ve belki sizler de benim gibi hatırlamış olursunuz diye paylaşmak istedim.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 250 gr margarin (yumuşak)
  • 400 gr mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Üzerine:
  • Kakao
Yapılışı:
  • Yumuşak margarin ve şeker karıştırılır.
  • Ardından diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır, ortalarına kakaoya batırılmış bir şişe kapağı ya da boş bir şişe (soda şişesi olabilir) ile hafifçe bastırılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175-180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Notlar:
  • Bu ölçülerle epey fazla kurabiye çıkıyor, o yüzden önce yarım ölçü deneyebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri piştikten sonra fırından alın ve tel ızgara üzerinde soğuduktan sonra servis edeceğiniz tabağa aktarın ki şekilleri bozulmasın.

0 yorum:

Yorum Gönder