Size en son, çok keyifli geçen İglo etkinliğinden bahsetmiştim.O gün sevgili Tijen'in hazırladığı yemekleri yemiş ve İglo ürünlerinden oluşan hediyelerimizle evlerimize dönmüştük. Etkinliğin ertesi günü tattığımız birbirinden güzel lezzetleri misafirlerimize de ikram etmek için onları evimize davet ettik. Diyebilirim ki bu sofra İglo sponsorluğunda hazırlandı :) Yemekte kullandığım malzemelerin çoğu İglo ürünleriydi, hem lezzetlerinden hem de kısa sürede hazırlanmasından oldukça memnun kaldım.
Menümüzde neler vardı?
- Pazılı Mercimek Çorbası
- Mantarlı Pazı Sapı Kavurması
- Tahinli Patlıcan Salatalı Kanepe
- Zeytinyağlı Bezelye
- İglo Ege Çipurası - Akdeniz Levreği
- Çikolatalı Milföy
Pazılı Mercimek Çorbası
Bu çorbayı eski Sofra dergilerinden birinden denedim, besleyici ve farklı bir çorba olması dikkatimi çekti içinde bol miktarda pazı var, bir de limonlu ve sarımsaklı bir sos. Herkes çorbayı beğendi ama bana göre tarif üzerinde biraz daha oynamak lazım. O yüzden tarifini şimdi değil, daha sonra vereceğim.
Mantarlı Pazı Sapı Kavurması
Çorbaya pazının sadece yaprak kısımlarını ekledim. Kalan sapları soğanla kavurmayı düşünürken yakışacağını düşünerek mantar, renk vermesi için de kırmzı biber ekledim. Sofrada en çok ilgi görenlerden biri bu oldu :)
Tahinli Patlıcan Salatalı Kanepe
Çeşit olsun diye dondurucudan anneciğimin hazırladığı közlenmiş biber ve salataları çıkardığımda aklımda salata yapmak vardı. Farklı bir sunum olması için bu kez kepek ekmeklerinin üzerinde servis yaptım. Salatanın tarifini sonraki yazıda vereceğim.
Zeytinyağlı Bezelye
(İglo Bahçe Bezelyesi ile)
İglo'nun bezelyesini denemek için bezelyeli ve pratik ne hazırlasam diye düşünürken aklıma geldi, 15 dakikada hazırdı. Davet sonrası genelde çoğu yemek ve salata ertesi güne kalır, ama bu koca tabak anında bitti : ) Bunda İglo bezelyesinin payı çok büyük. Tarifi sonraki yazılarda vereceğim.
Roka ve balık ayrılmaz ikili... Roka salatasını hep söylediğim gibi özellikle sarımsaklı sosla seviyorum.
Misafirler geldikten sonra ana yemek fırında pişerken ben de fingersları kızarttım.
İglo Ege Çipurası ve Akdeniz Levreği (mayonezli sos eşliğinde)
Her iki balık da zeytinyağı, limon ve dene yaprağı ile marine edilmiş. Hazırlaması da pişirmesi de yemesi de kolay. Kılçıkları alınıp fileto haline getirildiği için çocuklar ve kılçıkla uğraşmak istemeyenler için ideal. İsterseniz özel poşetini açmadan kaynar suda 15 dakika haşlayabilir, isterseniz mikrodalgada pişirebilirsiniz. Ben normal fırında pişirdim, biz biraz kızarmış sevdiğimiz için 20 dakika tuttum, ama 15 dk yeterli. Sade halini görmek için bu kez üzerindeki tarifle pişirdim, sadece yanına önceki gün sevgili Tijen'in hazırladığı ve çok beğendiğim mayonezli sostan (mayonez, sarımsak ve maydanozun aynı anda robotta çekilmesiyle hazırlanan bir sos) hazırladım.
Çikolatalı Milföy (kaymaklı dondurma eşliğinde)
Bu tatlıyı da İglo etkinliğinde sevgili Tijen hazırlayıp ikram etmişti. Çok beğendiğim için ben de misafirlerime hazırladım. İçine bir miktar çikolata koyup pişirdiğim milföyleri dilimlenmiş muz, kaymaklı dondurma, çikolatalı ve karamelli sos eşliğinde ikram ettim. Tatlı çay demleninceye kadar hazırdı, sıcakken tadı harika. Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi milföy hamuru epey kabarıyor, bu hoşuma gitti, her milföy bu özellikte olmayabiliyor.
Sonuçta çok kısa sürede hazırlanan bu yemeklerle keyifli bir akşam geçirdik. Misafirlerim de mutlu oldu ben de. Buna vesile olan Tijen'e ve İglo'ya tekrar teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder