29 Mart 2011 Salı

Mutfak Sanatları Akademisi İzmir'de!


Mutfakla biraz ilgiliyseniz bu alanda eğitim veren Mutfak Sanatları Akademisini mutlaka duymuşsunuzdur. İtiraf etmeliyim ki 8 aylık kurslarına olmasa bile workshoplarına katılmak hayallerimden biri. Ama İstanbul'da olması benim için en büyük engel. Kuzenim gazetede MSA'nın İzmir'e geleceği ile ilgili bir haber okuduğunu söylediğinde çok heyecanlandım. İlk aklıma gelen İzmir'de bir şube açacakları oldu. İzmir'de böyle bir mutfak okulu ne güzel olurdu... Biraz araştırdığımda sadece kendilerini tanıtmak için İzmir'e geldiklerini öğrendim. Ben kurslarına gidemeyecek olsam bile katılıp bilgi almayı çok istiyorum. Siz de benim gibi gitmek istersiniz diye edindiğim bilgiyi sizlerle de paylaşmak istedim. Toplantı 1 Nisan cuma günü Swiss Otel'de gerçekleşecek. 10.00-11.00, 12.30-13.30, 17.30-18.30 saatleri arasında yapılacak sunumlardan birine katılabilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinmek isterseniz Facebook'taki sayfalarından aldığım şu yazıyı okuyabilirsiniz:

"Son yıllarda yemek kursları oldukça ilgi çekiyor. Yükselen mesleklerden biri oldu aşçılık, özellikle pasta ve ekmekçilik. Ev kadınlannın yanı sıra bu işi meslek olarak yapmak isteyen gençlerin sayısı giderek artıyor. Mutfak Sanatları Akademisi de, profesyonel aşçılık ve pasta ekmekçilik alanında meslek edinmek ya da meslek değiştirmek isteyenler için yiyecek içecek sektöründe eşsiz fırsatlar yaratan bir okul. Buradan sertifika alanlar sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da iş bulabiliyor veya kendi restoranlarını açabiliyorlar. MS 'da İngiltere Kraliyet Akademisi ne bağlı uluslararası mesleki eğitim organizasyonu City & Guilds ' ın ders programları uygulanıyor. Sekiz ay süren ' Profesyonel Aşçılık ' ve ' Profesyonel PastaEkmekçilik Programları ' sabah, öğleden sonra ve hafta sonu olmak üzere üç ayrı sınıftan oluşuyor. MSA ' da eğitim alan öğrenciler, program süresince yurtdışından özel olarak davet edilen ünlü yabancı şeflerle tanışma fırsatı yakalıyor.
İşletmecilik dersleri
Okulu ziyaret eden ünlü Michelin yıldızlı şefler Sergi Arola, Tom Aikens, Mickael Azouz, JeanFrançois Deguignet ve Alain Senderens de okulun hem profesyonel program öğrencileriyle hem de sektör sözcüleriyle buluşturduğu ünlü şeflerden bazıları… Profesyonel aşçılık, pasta ve ekmekçilik kursuna ilgi büyük. Katılanların hedefleri kendi işyerlerini açmak veya uzmanlaşarak iyi restoran veya otellerde iş bulmak. Bu amaçla MSA'da ayrıca işletmecilik dersi de veriliyor. Kendi işyerini açmak isteyenlere A'dan Z'ye her konuda bilgi veriliyor. İşletme ruhsatı almaktan personel yetiştirmeye kadar her türlü bilgi veriliyor . 2004 ' ten beri faaliyet gösteren MSA ' ya başvurular yoğun olunca ve bu talepler İstanbul dışından da gelince MSA yetkilileri İstanbul dışında da tanıtım toplantı düzenliyorlar. Amaç, şef adaylarına, pastacılık ve aşçılık öğrenmek isteyenlere kursların içeriğinden bahsetmek ve işin ciddiyetini anlatmak . TANITIM KURSLARI Kurslara devam çok önemli. Dersleri atlamamak, işin ciddiyetini kavramak gerekiyor. Bu yüzden kurslar hakkında bilgi vermeyi önemsiyor ve İzmir veya Ankara veya başka illerden İstanbul'a gelecek olanlara okulu tanıtmak istiyorlar. Bu nedenle izmir'e geliyorlar. İstanbul'daki okulun tanıtılması için düzenlenecek toplantı, 1 Nisan 2011 tarihinde Swissotel Grand Efes'te gerçekleşecek. Profesyonel mutfaklarda dört ay eğitim, sonrasında dört ay Türkiye'nin önde gelen otel veya restoranlarda staj süreciyle tamamlanan 'Profesyonel Aşçılık' ve 'Profesyonel Pasta Ekmekçilik Eğitimleri' hakkında bilgi verilecek. Tanıtımlar, 10.00 11.00, 12.30 13.30, 17.30 18.30 saatleri arasında yapılacak. Kursların fiyatları 11 bin + KDV ve 9.500 + KDV. Yeni iş kurmak isteyen veya meslek öğrenmek isteyenlerin bu fiyatları kolay ödemesi için de Akbank tarafından verilen özel bir kredi uygulaması yapılıyor. Alınan kredi bir yıl sonra yani, meslek öğrenenler işe girdikten veya işyerini açtıktan sonra geri ödeniyor. Detaylı bilgiyi www.msa.tc adresinden alabilirsiniz."

0 yorum:

Yorum Gönder