İglo Ürünleriyle Lezzetli Bir Akşam yazımda hem görünümü hem de lezzetiyle ilgi gören bu kanepelerden bahsetmiştim. Bu yazımda da onların tarifini vermek istiyorum. Bu kanepeleri Sofra dergisinin eski bir sayısında gördüm (Kasım 2008), buraya tarifin orjinalini yazacağım ama ben aynısını uygulamadım. Salata için anneciğimin közlediği ve dondurucuda hazır olan patlıcan ve kırmızı biber karışımını; ekmek kısmında evde olan kepekli tost ekmeğini; sosta ise tahini hisssedilecek ama baskın olmayacak şekilde (1 tatlı kaşığı kadar) kullandım. Siz de bu tarifi deneyebilir ya da kendi salata tarifinizi bu şekilde ikram ederek farklı bir sunum elde edebilirsiniz.
Malzemeler: (8-10 kişilik)
- 1 adet kepekli baton ekmek
- 1 adet normal baton ekmek
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- Yarım su bardağı tahin (daha az kullandım)
- 7-8 adet kornişon turşusu (kullanmadım)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
- Yarım limonun suyu
- Pulbiber ve kimyon
- Tuz
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2-3 dal taze nane (üzerine) (ben dereotu kullandım)
- Patlıcan ve kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin.
- Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
- Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Ekmekleri dilimleyin, üzerine hazırladığınız harçtan koyun.
- Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
- Salatanın sosu ekmekleri yumuşatacağı için ekmeklerin üzerine koyma işini servise yakın yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder