Elinizde tek yufkanız var ve ne yapabilirim diye düşünüyorsunuz ya da zamanınız dar, hızlıca bir şeyler yapmanız gerek... Elinizde de fazla malzeme yok. İşte bu börek tam size göre :) Az malzemeli ve pratik, oldukça lezzetli olduğunu söylememe gerek yok... Tek dezavantajı kızartılması. O kadar da olsun, bu tarz şeyleri her gün yemiyoruz değil mi? Hafta sonu kahvaltısı için ya da ani gelen misafirleriniz için deneyebilirsiniz.
Malzemeler: (malzemeleri aynı ölçüde arttırabilirsiniz)
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
- Yufkayı tezgaha açın, üzerine her tarafına gelecek şekilde çırpılmış yumurta sarısını sürün.
- Yufkayı rulo haline getirin.
- Bir süzgüye yufkaları koyup her tarafı ıslanacak şekilde hızlıca sudan geçirin. (normal çeşme suyu)
- Süzgüde birkaç dakika bekletip suyunun süzülmesini sağlayın.
- Verev şekilde dilimleyin.
- Kızgın ve bol sıvı yağda her iki tarafını da kızartın ve bekletmeden servis edin.
Yanına peynir ve çay önerilir :)
0 yorum:
Yorum Gönder