9 Mart 2012 Cuma

Krep Böreği


Makbule Teyze'nin sofrasındaki en çok ilgi gören lezzetlerden biri de bu börekler oldu. Krep çok sevdiğim bir ana yemek, tavuk ve beşamel sos ile uyumu malum... Ama bu şekilde bir sunumla ilk kez yedim ve hem tadı hem de görselliği ile göz dolduran bir tarif.


Malzemeler:
Krep için:
  • 3 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirirken)

İç malzemesi:
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • Yarım kg mantar
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Beşamel sos:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine: Kaşar rendesi
Yapılışı: 
  • İç harcı için sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun, ardından kuşbaşından biraz daha küçük doğranan tavukları ekleyin, suyunu salıp çektikten sonra doğranmış mantarları ilave edin, en son tuz ve baharatını ekleyin.
  • Beşamel sos için sıvı yağ ile unu kavurun, kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyin, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Beşamel sos ile iç malzemeyi karıştırın.
  • Krep için gereken malzemeleri çırpıp krep harcını hazırlayın, yağlanmış tavada krepleri pişirin.
  • Bir kat krep bir kat iç malzeme olacak şekilde üst üste dizin.
  • En üste kaşar rendesi serpip fırınlayın.
Not: Fırınlama işlemini servisten hemen önce yapmanız daha iyi olur.

0 yorum:

Yorum Gönder