Makbule Teyze'nin çay davetinden paylaşacağım son tarif elmalı turta. Aslında blogda sevgili Melike'ye ait bir elmalı turta tarifi var. Bu tarif de ona yakın olduğu için yazıp yazmamakta kararsız kaldım; ancak şeker ve yağ miktarı bakımından farklı yanları olduğu için bunu da yazayım bir alternatif olsun istedim.
Elmalı bir şeyler yapmak isterseniz blogdaki diğer elmalı tariflere de göz atabilirsiniz: Elmalı Tart, Elmalı Kek, Elmalı Muffin, Elmalı Rulo.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket margarin (yumuşak)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İç malzemesi:
- 4-5 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- Tarçın ve ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri bir araya getirilip yoğrulur.
- Elmalar rendelenir, üzerine şeker eklenerek elmalar yumuşayana kadar kavrulur, ocağı kapattıktan sonra tarçın ve ceviz eklenir.
- Hamur iki eşit parçaya ayrılır, yarısı borcama yayılır, kalan yarısı sertleşmesi için dondurucuya kaldırılır.
- Üzerine elmalı karışım eklenir.
- Kalan hamur elmaların üzerine rendelenir
- 170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder