15 Mart 2012 Perşembe

Elmalı Turta 2


Makbule Teyze'nin çay davetinden paylaşacağım son tarif elmalı turta. Aslında blogda sevgili Melike'ye ait bir elmalı turta tarifi var. Bu tarif de ona yakın olduğu için yazıp yazmamakta kararsız kaldım; ancak şeker ve yağ miktarı bakımından farklı yanları olduğu için bunu da yazayım bir alternatif olsun istedim. 

Elmalı bir şeyler yapmak isterseniz blogdaki diğer elmalı tariflere de göz atabilirsiniz: Elmalı Tart, Elmalı KekElmalı Muffin, Elmalı Rulo.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket margarin (yumuşak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

İç malzemesi:
  • 4-5 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın ve ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Hamur malzemeleri bir araya getirilip yoğrulur.
  • Elmalar rendelenir, üzerine şeker eklenerek elmalar yumuşayana kadar kavrulur, ocağı kapattıktan sonra tarçın ve ceviz eklenir.
  • Hamur iki eşit parçaya ayrılır, yarısı borcama yayılır, kalan yarısı sertleşmesi için dondurucuya kaldırılır.
  • Üzerine elmalı karışım eklenir. 
  • Kalan hamur elmaların üzerine rendelenir 
  • 170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder