Bu yemeği ilk kez çok sevdiğimiz bir mekan olan Murat Köşkü'nde tatmıştık. Güveçte sunulması, safran kullanılması, lezzeti, tavuk ve enginarın uyumu çok hoşumuza gitmişti. Bir kez de evde denemeye karar verdik. Ne de olsa içindeki malzemeler belli.. Yapılış aşamaları da az çok tahmin ettik, ortaya çok lezzetli bir yemek çıktı :)
- 1 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 parça tavuk eti (kalça kullandık)
- 4 adet soyulmuş enginar
- 2 adet kırmızı biber
- Tuz, Karabiber
- 1 çay kaşığı safran
- 100 gr krema
- Kaşar ya da parmesan rendesi (üzerine)
- Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağı ile kavurun.
- Ardından küp şeklinde doğranmış tavukları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yine küp şeklinde doğranmış enginarları ve kırmızı biberleri ekleyin, bir iki kez karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Daha sonra tuz, karabiber, safran ve kremayı ekleyin, karıştırın ve 1-2 dakika sonra ocağı kapatın.
- Yemeği bu şekilde de ikram edebilirsiniz ama biraz daha şık bir sunum ve lezzet katmak isterseniz yemeği tek kişilik güveç kaplara alıp üzerine parmesan ya da kaşar rendesi ekledikten sonra peynir eriyene kadar fırınlayın ve o şekilde servis edin.
Not:
- Bu yemeğe mantar da çok yakışacaktır, enginarları eklediğimiz aşamada dilerseniz doğranmış mantar da ilave edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder