6 Temmuz 2012 Cuma

Orman Meyveli Pasta


Bugün sizlerle tam yaz mevsimine uygun hafif bir tatlı tarifi paylaşacağım. Şerbetli ve tadı yoğun tatlılarla aram olmadığını beni sürekli takip edenler bilir. Favorim her zaman sütlü ve meyveli tatlılar! Hele bir de içinde çok sevdiğim kırmızı meyveler olursa değmeyin keyfime. İşte bu tarifi Petunyalarım'da gördüğümde tam benim damak tadıma göre, hemen denemeliyim dedim. Ve o kadar kısmetli bir tatlı oldu ki kuzenlerimden tutun, İstanbul'dan misafir gelen teyzeme kadar pek çok kişiye tattırma şansım oldu. Tadan herkes çok beğendi...

Ben tatlının bir kısmını yuvarlak kelepçeli kalıbıma, bir kısmını ise yukarıda gördüğünüz minik kalıplarıma döktüm. Gelelim tarife...


Malzemeler:
  • 1 kat pasta tabanı ya da pandispanya
  • Parça çikolata
  • 300 gr dondurulmuş orman meyveleri (çilek, böğürtlen, ahududu vs)
  • 250 ml krema
  • 1 paket toz puding (vanilyalı kullandım)
  • 35-40 gr toz jelatin
  • 750 gr süzme yoğurt
  • 150 gr toz şeker

Yapılışı:
  • Kelepçeli kalıbınızın tabanına keki yerleştirin. Üzerine istediğiniz miktarda çikolata parçası serpin.
  • Diğer tarafta krema için yoğurt ve şekeri çırpın. Toz pudingi ekleyip karıştırın.
  • Kremayı ayrı bir yerde sertleşene kadar çırpın ve spatula ile yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • Meyveleri püre haline getirip krema karışımına katın.
  • Jelatini biraz su ile karıştırıp çözülmesini sağladıktan sonra benmari usulü ısıtıp tam olarak erimesini sağlayın.
  • Jelatini de yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • Hazırladığınız kremayı kekin üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın, en az bir gece dolapta bekletin. dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder