Hem sahur hem de iftar sofralarınız için hazırlayabileceğiniz sıcacık bazlamalar... Tarifi becerikli arkadaşım Cafe Portakal'dan :) Bu vesileyle sağlıklı, huzurlu, bereketli, hayırlı bir Ramazan geçirmenizi dilerim.
Annemin tam buğday unlu gözleme ve bazlama tarifine de bir göz atmanızı öneririm :)
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 4-4,5 su bardağı un
Yapılışı:
- Yoğurma kabına ılık su ve sütü alarak mayayı eritin.
- Tuz ekleyin.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru üzeri kapalı olarak bekletin, mayalanmasını sağlayın.
- Hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
- Her bezeyi tabak büyüklüğünde açın.
- Isınmış teflon tavada altını ve üstünü pişirin.
- Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın ve sıcak olarak servis edin.
Not:
- Ben bir kısmını minik bazlamalar şeklinde hazırladım, bu şekilde yapıp farklı iç malzemeleriyle sandviçler hazırlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder