22 Temmuz 2012 Pazar

Bazlama

IMG_3941























Hem sahur hem de iftar sofralarınız için hazırlayabileceğiniz sıcacık bazlamalar... Tarifi becerikli arkadaşım Cafe Portakal'dan :) Bu vesileyle sağlıklı, huzurlu, bereketli, hayırlı bir Ramazan geçirmenizi dilerim.

Annemin tam buğday unlu gözleme ve bazlama tarifine de bir göz atmanızı öneririm :)

IMG_3944

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 4-4,5 su bardağı un

Yapılışı:

  • Yoğurma kabına ılık su ve sütü alarak mayayı eritin.
  • Tuz ekleyin.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru üzeri kapalı olarak bekletin, mayalanmasını sağlayın.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
  • Her bezeyi tabak büyüklüğünde açın.
  • Isınmış teflon tavada altını ve üstünü pişirin.
  • Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın ve sıcak olarak servis edin.

Not: 

  • Ben bir kısmını minik bazlamalar şeklinde hazırladım, bu şekilde yapıp farklı iç malzemeleriyle sandviçler hazırlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder