Bugün de iftar sofranızda deneyebileceğiniz bir yemek tarifimiz var. Genelde zeytinyağlı ya da etli pişirdiğiniz bamyayı bir kez de tavuklu deneyin hafif ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun...
Malzemeler:
- Yarım kilo bamya
- 2-3 parça tavuk (ben kalça şiş kullandım)
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet büyük domates
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 adet limon (büyüklüğüne göre)
- 1-2 bardak sıcak su
- Tuz
Yapılışı:
- Bamyaları yıkayın, süzgüde suyu süzüldükten sonra ayıklayın.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun.
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Bamyaları ekleyin, hemen limonunu sıkın, üzerine domatesi, tuzunu ekleyin.
- Kısık ateşte fazla karıştırmadan suyunu çekene kadar kavurun, ardından sıcak suyunu ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder