24 Temmuz 2012 Salı

Tavuklu Bamya Yemeği

IMG_6830

Bugün de iftar sofranızda deneyebileceğiniz bir yemek tarifimiz var. Genelde zeytinyağlı ya da etli pişirdiğiniz bamyayı bir kez de tavuklu deneyin hafif ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. 

Deneyeceklere afiyet olsun...

IMG_6835

Malzemeler:
  • Yarım kilo bamya
  • 2-3 parça tavuk (ben kalça şiş kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet büyük domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 adet limon (büyüklüğüne göre)
  • 1-2 bardak sıcak su
  • Tuz 
IMG_6838

Yapılışı:
  • Bamyaları yıkayın, süzgüde suyu süzüldükten sonra ayıklayın.
  • Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun.
  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Bamyaları ekleyin, hemen limonunu sıkın, üzerine domatesi, tuzunu ekleyin.
  • Kısık ateşte fazla karıştırmadan suyunu çekene kadar kavurun, ardından sıcak suyunu ekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder