4 Ekim 2012 Perşembe

Blogumun 3. Yaşı ve Sakızlı Rulo Pasta

DSC06698

Bugün bizim doğumgünümüz... Blogumun 3., benimse 18. yaşımı kutluyoruz :) Çikolata Soslu Islak Kek ile başlayan blog serüvenim bana çok şey kattı. Her yıl bu yazının bir benzerini yazarken "iyi ki blogum var" dedim, bunu demeye devam ettiğim sürece de yazıyor olacağım zaten. Blogum sayesinde hem yemek hem fotoğraf konusunda çok şey öğrendim, her gün de öğrenmeye devam ediyorum. Yine blogum sayesinde çok güzel insanlarla tanıştım. Paylaşmanın güzelliğini gördüm, hiç tanımadığınız insanların hayatına dokunabilmeyi... Gelen yorumlarla, maillerle heyecanlandım, mutlu oldum... 

Doğumgünü pastasız olmaz değil mi? 1. yaşımızı Çikolatalı, Fındıklı, Armutlu Tart ile, 2. yaşımızı Vişne Soslu Muhallebili Pasta ile kutlamıştık. Bu yıl da geleneği bozmadan size pasta ikram etmek istedik :)

Tarifin kaynakları: Oktay Usta ve kuzenim Emel :)

DSC06709

Malzemeler:
Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı un

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Damla sakızı ya da sakız aromalı vanilin
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 poşet çırpılmış şanti
  • fildişi çikolata

Süslemesi için:

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz

Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Suyu ekleyin tekrar çırpın.
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kek karışımını yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 7 dakika pişirin.
  • Kreması için sütü tencereye alın, içine şeker, un, nişasta, damla sakızını ekleyerek karıştırın, muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Krema soğuyup katılaşınca içine 2 yemek kaşığı çırpılmış şanti ekleyin ve karıştırın.
  • Pişen kekin üzerine spatulayla kremayı sürün, kakaolu bisküvinin yarısını rondoda un haline getirip kremanın üzerine serpin, cevizi de ekleyin.
  • Yağlı kağıt yardımıyla pastayı rulo yapın.
  • Pastanın üzerini şanti ile kapladıktan sonra rendelenmiş fildişi çikolata ve un haline getirdiğiniz  kakaolu bisküvi ile -ya da dilediğiniz şekilde- süsleyin.

Notlar

  • Az malzemeli, çabuk pişen, kırılmadan rulo olan ve lezzetli bir kek, farklı rolu pasta tariflerinde de kullanılabileceğini düşünüyorum.
  • Meyve ilavesi de bu pastaya yakışacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder