23 Ekim 2012 Salı

Vişneli Cheesecake/Peykek

IMG_7062

Bugün yine sizlerle bir chesecake tarifi paylaşacağım. Sevdiğim bir tatlı, özellikle vişne ve böğürtlen gibi ekşi meyvelerle uyumuna bayılıyorum... Önce yaptıklarımdan farkı bu kez peynir olarak lor kullandım. 

Diğer chhesecake tariflerime de bakmak isterseniz: pişmeyen bir tarif arıyorsanız limonlu cheesecake, tabansız bir tarif arıyorsanız böğürtlenli cheesecake, labneli bir tarif içinse mandalinalı cheesecake tariflerimi önerebilirim. 

-Her ne kadar bayrama uygun bir tatlı tarifi olmasa da- bu tatlı aracılığıyla sizlere tatlı, huzurlu ve sağlıklı bir bayram dilerim...


IMG_7064


Malzemeler:
Taban için:

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Ara katı:

  • 3 yumurta
  • 300 gr lor
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı vişne (donmuş)
  • 1,5 su bardağı vişne suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

  • Bisküvileri un haline getirin erimiş tereyağ ile karıştırarak yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın tabanına yayın, buzdolabına kaldırın.
  • Ara kat için gereken malzemeleri karıştırın ve dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine dökün.
  • Önceden ısınmış 170-180 derecelik fırında (üzerinin çatlamaması için su dolu bir kabı da yanına koyarak) kızarana kadar pişirin, soğumaya bırakın.
  • Sos için vişne suyu, şeker ve nişastayı karıştırıp ocağa alın, koyulaşmaya başlayınca içine vişne tanelerini atın ve 5 dakika sonra kapatın.
  • Sos ılıklaştıktan sonra soğumuş olan chhesecakein üzerine dökün ve en az 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder