Bugün size yine yazmakta epey geciktiğim bir etkinlikten bahsedeceğim. EKS'nin deniz ürünleriyle ilgili bir eğitim vereceğini facebook sayfalarında görünce çok heyecanlanmıştım. Çünkü hem deniz ürünlerini hem hazırlamayı hem de yemeyi çok seviyor hem de EKS'nin vereceği eğitimi merak ediyordum. Etkinlik günü (27 Mayıs) eğitimin verileceği Mövenpick Otel'in yolunu tuttum. Gittiğimde daha önceden tanıdığım İzmirli bazı blog yazarı arkadaşlarımın yanı sıra gastronomi öğrencilerinden ve şeflerden oluşan oldukça kalabalık bir topluluğun hazır bulunduğunu gördüm.
Katılımcılar için nefis kurabiye ve keklerden oluşan bir çay masası hazırlanmıştı. Burada sabah mahmurluğunu attıktan sonra eğitim için konferans salonuna geçtik. Salonda EKS Mutfak Akademisi kurucusu Eyüp Kemal Sevinç Norveç deniz ürünleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sinevizyon eşliğindeki sunumunda balık çeşitleri, saklama ve pişirme koşulları hakkında açıklamalar yaptı.
Sunumdan sonra mutfağa geçildi ve Eyüp Şef anlattıklarını uygulamalı olarak gösterdi. Balığın nasıl filetosunun çıkarılabileceğini, balık etinin farklı doğrama teknikleri ile nasıl farklı yemeklerde değerlendirilebileceğini anlattı.
Bu teorik ve pratik bilgilerden sonra mutfak bize devredildi :) Katılımcılardan ikişer üçer kişilik gruplar oluşturuldu ve belirlenen sürede (45 dakika) deniz ürünlerini kullanarak oradaki malzemelerle istediğimiz yemeği yapmak üzere serbest bırakıldık.
İtiraf etmeliyim ki çok heyecan verici bir deneyimdi. Öncelikle bir otel mutfağında daha doğrusu profesyonel bir mutfakta ilk kez bulunuyordum ve elbetteki evdekinden oldukça farklıydı :) İkincisi zamanla yarışıyorduk ve bu stresi epey artıran bir unsurdu. Mutfakta nasıl bir heyecan nasıl bir koşuşturmaca anlatmak mümkün değil görmeniz lazımdı...
Biz Vakit Buldukça blogunun yazarı Esma ve bir şef arkadaşımızla (Savaş Şef) üç kişilik bir ekip olduk. Tabi bir şefin yanında bizim ancak yamaklık yaptığımızı söylememe gerek yok değil mi? :) Ve bu koşuşturmanın sonunda iki tabak çıkardık: Biri Portakallı Somon, diğeri ise Ringa Turşusu idi. Tabaklarımızı tatma fırsatımız olmadı ama görsel olarak iyiydi :) Sonra herkesin hazırladığı yemekler büyük bir masada toplandı, tarifleri yazıldı, tam bir görsel şölen...
Ve son olarak Eyüp Şeften katılım sertifikalarımızı alarak bu güzel günü noktaladık. Böyle bir deneyimi yaşamak, bilgilenmek, mutfakta keyifli zaman geçirmek, Eyüp Şef ve ekibiyle tanışmak çok güzeldi. Bu güzel gün için -gecikerek de olsa- Eyüp Şefe ve EKS Mutfak Akademisi ekibine çok teşekkür ederim.
0 yorum:
Yorum Gönder