31 Ekim 2012 Çarşamba

Portakal Aromalı Supangle

IMG_7047

Bizim evde her daim tatlı bulunur, özellikle sütlü tatlılar favorimiz. Hiçbir şey olmasa en kötü ihtimalle bir puding vardır dolapta :) Tabii ben de zaman zaman hazır ürünler kullanıyorum mutfağımda. Bazen pratiklikten, bazen zamansızlıktan bazen de tembellikten dolayı :) Ama genelde bu hazır ürünleri kullanırken de kendimden ufak tefek şeyler katmaya çalışırım. Bazen sütle birlikte krema eklerim bazen içine damla çikolata katarım, içine ceviz fındık eklerim vs. Bu kez de sizlerle aslında bir tarif değil bir sunum önerisi paylaşacağım. 

Carte Dor'un  yeni çıkardığı "geleneksel lezzet" tatlı serisinden supangleyi denerken ara katına kedi dili bisküvi ekledim. İçine ise çikolata ile uyumlu olacağını düşündüğüm portakal kabuğu reçelinden koydum. (Siz elinizin altında olan çikolata ile uyumlu bir başka reçel de kullanabilirsiniz -mesela vişne-) Hafif, lezzetli ve pratik bir tatlı oldu.

IMG_7043

Malzemeler:
  • 1 paket Carte Dor Supangle
  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 adet kedidili bisküvi
  • 1-2 yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli
Yapılışı:
  • Süt ve supangle karışımını muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  • Kupların tabanına ikiye böldüğünüz kedidili bisküvilerini yerleştirin, üzerine birkaç parça portakal kabuğu reçelinden koyun ve supangleyi boşaltın.
  • Üzerini hindistan cevizi, reçel taneleriyle ya da dilediğiniz şekilde süsleyin

0 yorum:

Yorum Gönder