Yengemin çay davetinde yer alan lezzetlerden biri de bu nefis tatlıydı. Sütlü tatlıları çok sevdiğimi her zaman söylüyorum, dolayısıyla bu sofradan da bu nefis tatlının tarifini paylaşmasam olmazdı.
Tarifin kaynağı Oktay Usta ve kuzenim Emel. Her ikisine de çok teşekkürler.
Malzemeler:
Muhallebi için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
- 1 limon
- 2 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için:
- 1 su bardağı file badem
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı bir tencereye koyup ocağa alın. Çırpma teli ile karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin, ocağı kapatın.
- Muhallebinin içine limon kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ekleyin ve karıştırın.
- Diğer tarafta parçalayıcıda bisküvileri toz haline getirin.
- Servis yapacağınız kabın tabanına bisküvinin yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün.
- Muhallebi ılık hale gelip bir miktar katılaştıktan sonra üzerine kalan bisküviyi dökün.
- Üzerini file badem ve hindistan cevizi ile süsleyin, dolapta en az yarım saat soğuttuktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder