Reçel ve diğer kış hazırlıklarını yayınlamak için çok geç kaldığımın farkındayım... Hatta bu yazının başrol oyuncusu nektarinlerin artık ortalarda olmadığının da :) Ancak eylül başında yaptığımız bu güzel reçelin arşivimde bulunmasını istediğim için yayınlamak istedim. Seneye işinize yarar :)
Nektarinin nefis aromasıyla gerçekten yemeye doyamayacağınız bir lezzet oluyor. Şu an yazıyı yazarken bile kokusu burnuma geldi yutkunmaya başladım :)
Malzemeler:
- 1 kilo nektarin
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, istediğiniz şekilde doğrayın (biz küp küp doğradık)
- Üzerine şekeri dökün ve tercihen bir gece bu şekilde bekletin.
- Sabaha şekerle birlikte suyunu salmış olan şeftalileri ocağa alın, ara sıra karıştırarak pişmeye bırakın.
- İstenen kıvamı aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 dakika daha ocakta tutun.
- Ocağın altını kapatmadan kavanozlara dökün ve ağzını sıkıca kapatın.
Notlar:
- Reçel için sert nektarinler daha elverişli, pişerken dağılmıyor.
- Biz az şekerli sevdiğimiz için çok fazla şeker eklemiyoruz, siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz.
- Şeftalilerin kabuklarını soymaya gerek yok, reçelde hiç rahatsız etmiyor ve güzel bir renk katıyor.
- Kavanozların altına annem hava almaması için bir de folyo koyuyor.
0 yorum:
Yorum Gönder