4 Kasım 2012 Pazar

Nektarin Reçeli


IMG_7035

Reçel ve diğer kış hazırlıklarını yayınlamak için çok geç kaldığımın farkındayım... Hatta bu yazının başrol oyuncusu nektarinlerin artık ortalarda olmadığının da :) Ancak eylül başında yaptığımız bu güzel reçelin arşivimde bulunmasını istediğim için yayınlamak istedim. Seneye işinize yarar :)

Nektarinin nefis aromasıyla gerçekten yemeye doyamayacağınız bir lezzet oluyor. Şu an yazıyı yazarken bile kokusu burnuma geldi yutkunmaya başladım :)

IMG_7032




Malzemeler:

  • 1 kilo nektarin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
  • Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, istediğiniz şekilde doğrayın (biz küp küp doğradık)
  • Üzerine şekeri dökün ve tercihen bir gece bu şekilde bekletin.
  • Sabaha şekerle birlikte suyunu salmış olan şeftalileri ocağa alın, ara sıra karıştırarak pişmeye bırakın.
  • İstenen kıvamı aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 dakika daha ocakta tutun.
  • Ocağın altını kapatmadan kavanozlara dökün ve ağzını sıkıca kapatın.
IMG_7020

Notlar:
  • Reçel için sert nektarinler daha elverişli, pişerken dağılmıyor.
  • Biz az şekerli sevdiğimiz için çok fazla şeker eklemiyoruz, siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz.
  • Şeftalilerin kabuklarını soymaya gerek yok, reçelde hiç rahatsız etmiyor ve güzel bir renk katıyor.
  • Kavanozların altına annem hava almaması için bir de folyo koyuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder