5 Kasım 2012 Pazartesi

Kırmızı Erik Marmeladı

IMG_7007

Nektarin reçeli ile başladığım kış hazırlıkları "reçel serisi"ni erik marmeladı ile bitiriyorum :) Neyse ki erik hala raflarda, yapmak isterseniz fırsatınız var... Bu marmeladı anneciğim hazırladı, onun reçel ve marmelatları muhteşem olur, çeşit çeşit, renk renk, az şekerli çok lezzetli...

IMG_7008

Malzemeler:
  • 1 kg kırmızı erik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
  • Erikleri yıkayın, ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
  • Reçeli pişireceğiniz tencereye alın ve kısık ateşte -su eklemeden- ara sıra karıştırarak iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin ve süzgeçten geçirerek püre haline gelmesini sağlayın.
  • Erik püresini tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın (dibine tutmaması için yine sık sık karıştırın).
  • Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin, yine karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon suyunu da ekleyin.
  • Ateşi kısın ve ocak yanmaya devam ederken kavanozlara doldurup kapakları kapatın (annem kapakların altını folyo ile de kapatıyor)

Notlar:
  • Bizim marmelat yapacağımız erik çok tatlı olduğu için ve biz az şekerli tatları sevdiğimizden şeker miktarını az tuttuk. Siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
IMG_7017

0 yorum:

Yorum Gönder