Nektarin reçeli ile başladığım kış hazırlıkları "reçel serisi"ni erik marmeladı ile bitiriyorum :) Neyse ki erik hala raflarda, yapmak isterseniz fırsatınız var... Bu marmeladı anneciğim hazırladı, onun reçel ve marmelatları muhteşem olur, çeşit çeşit, renk renk, az şekerli çok lezzetli...
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı erik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Erikleri yıkayın, ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
- Reçeli pişireceğiniz tencereye alın ve kısık ateşte -su eklemeden- ara sıra karıştırarak iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin ve süzgeçten geçirerek püre haline gelmesini sağlayın.
- Erik püresini tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın (dibine tutmaması için yine sık sık karıştırın).
- Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin, yine karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon suyunu da ekleyin.
- Ateşi kısın ve ocak yanmaya devam ederken kavanozlara doldurup kapakları kapatın (annem kapakların altını folyo ile de kapatıyor)
Notlar:
- Bizim marmelat yapacağımız erik çok tatlı olduğu için ve biz az şekerli tatları sevdiğimizden şeker miktarını az tuttuk. Siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder